Les obres del CEIP Cervantes finalitzaran en 10 mesos

Laura Morant: “Som coneixedores de l’angoixa i la preocupació de la comunitat educativa del Cervantes per la paralització de l’obra i la por a que s’allargara, a pesar que les aules prefabricades estan en molt bones condicions. Finalment, s’ha pogut resoldre el problema i no podem més que mostrar la nostra satisfacció”.

– La previsió és que el trasllat des de les actuals aules prefabricades al nou centre remodelat i ampliat tinga lloc durant el Nadal de 2018.

– L’alcaldessa, la responsable de Polítiques Educatives i el president de la Junta de Districte de Corea visiten les obres, juntament tècnics municipals, responsables dels treballs, del centre educatiu i de l’associació veïnal.

– El passat 9 de novembre s’hi van reprendre les obres després que es paralitzaren al març per circumstàncies no previstes en el projecte, causes sobrevingudes detectades en elements estructurals i de cimentació d’un edifici de l’any 1965 que van obligar a modificar el projecte inicial i garantir la seua seguretat.

– El govern local recorda que totes les necessitats d’infraestructures dels centres educatius de la ciutat es resoldran durant la legislatura gràcies al programa ‘Edificant’ de la Generalitat.

 

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant i el president de la Junta de Districte de Corea, José Manuel Prieto, juntament el director del CEIP Cervantes, Paco Sansaloni, el president de l’Associació de Veïns de Corea, Alfonso Rufat, tècnics municipals i responsables del projecte i de la direcció d’obra, han visitat aquest matí els treballs de remodelació i ampliació del centre educatiu. Les obres es van adjudicar el 5 de setembre de 2016, però es van paralitzar el 7 de març de 2017 per circumstàncies no previstes en el projecte, causes sobrevingudes detectades en elements estructurals i de cimentació d’un edifici de l’any 1965 que van obligar a modificar el projecte inicial. Així, el 9 de novembre passat es van reiniciar els treballs amb un termini d’execució aproximat d’11 mesos. La previsió és que al Nadal de 2018 es puga realitzar el trasllat des de les aules prefabricades.

 

“Hem conegut in situ el que va passar i va obligar a paralitzar les obres. No s’havien pogut fer les proves tècniques més que al voltant, perquè encara hi era l’alumnat al centre. I quan les van poder fer van detectar que la cimentació no era la correcta. Com no podia ser d’altra manera, calia garantir la seguretat de l’edifici. Ja s’han fet les modificacions, s’han reprès els treballs que van a bon ritme i podran finalitzar en 10-11 mesos. Per tant, és un motiu d’alegria”, ha declarat l’Alcaldessa.

En la mateixa línia s’ha manifestat el director del centre: “Estem molt contents. Sabem que, com en totes les obres, hi ha entrebancs, però al final arriben a bon port i tenim moltes ganes que estiguen finalitzades i poder tornar-hi”.

 

El projecte

Cal recordar que el pressupost del projecte és de 2.826.232,54 €, finançat dins el Pla Confiança de la Generalitat, i es va adjudicar a Ferrovial Agroman per 2.568.619,01 €.

Les obres es realitzen sobre una illa de 6.251, 27 m2 i la intervenció consisteix a l’execució de treballs de reforma i d’ampliació. La superfície que compren la reforma és de 3.368,19 m2, mentre que l’ampliació o obra nova és de 1.132,90 m2. La superfície construïda total és de 4.501,09 m2. Com a espai exterior el Centre disposa de 1.740,18 m2.

Pel que fa a la reforma de l’edifici actual, cal dir que s’ha procedit a la demolició interior. S’estan executant els reforços estructurals i amb posterioritat es realitzarà la distribució conforme al programa funcional.

Sobre les obres d’ampliació: A l’est es construeixen les aules d’infantil, amb accés independent i pati propi, mentre que a l’oest s’executa un gimnàs i els vestuaris, disposat en planta primera, aconseguint així un pati exterior cobert en planta baixa.

 

S’hi actuarà a tots els centres educatius amb necessitats

D’altra banda, Diana Morant també ha recordat que Gandia està d’enhorabona, ja que la Conselleria d’Educació inclourà tots els col·legis i instituts públics amb necessitats d’infraestructures dins el programa Edificant i es condicionaran durant la present legislatura. “Era una situació insostenible la Cervantes, però hi ha molts altres centres amb reivindicacions històriques per millorar la qualitat del servei que estem oferint als nostres xiquets i xiquetes. Cal recordar que hi ha encara un centre, Les Foies, que porta 10 anys en barracots. Totes aquestes reivindicacions, als calaixos dels governs anteriors del PP, han sigut represes pel govern del Botànic. Anem a dignificar tots els espais educatius de la ciutat”.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *