Benvinguts, passeu, passeu…

(Article d’opinió de Xavier Ródenas, Regidor Gestió Responsable del Territori, publicat ahir al Levante)

Un èxit més d’aquest govern, sembla que serà haver aconseguit que per fi després de 40 anys, el PP comence a tindre, al menys localment, un poquet de sentiment cap als animals i les plantes. Així ho anem veient durant aquests temps amb algunes escasses intervencions que han anat fent, els regidors del PP. Ja era hora! Per fi sembla que comencen a entendre que viuen a un país ben ric més enllà de la rajola i del Sol i Platja. Ara bé, o s’informen malament, o algú els està enredant o pot ser, treballen poquet i no estudien bé les coses o finalment, que ho dubte molt, tenen tendència a les mentides.  També podria ser que, com que són nous en l’assumpte, doncs no el controlen. El més cert és que en les últimes dues intervencions al respecte, el grup popular ha comés dos errors greus. El primer, difondre i defensar que l’Ajuntament ha tallat el 20% de la massa forestal d’un bosquet que tenim a l’entrada del polígon Alcodar. Error. Només preguntant, ja no a mi, sinó als tècnics municipals, o apropant-se a les obres a observar…, treballant un poc, hagueren vist que això no era cert. La massa forestal a la que es refereixen s’ha replantat a altres llocs pròxims a la zona que està en obres. Són oliveres i garroferes i algun pi que hem hagut de trasplantar per tal de deixar espai pel pas del nou carril bici que estem construint allí. En els treballs vam haver de tallar un únic pi que estava molt tombat i no el vam poder trasplantar. Treballar, consultar, caminar la ciutat. Al Ple municipal van tenir que escoltar esta mateixa explicació entre les rialles del públic i la cara de sorpresa d’alguns regidors del PP. Així i tot, aquesta setmana van tornar a afirmar en roda de premsa el seu plantejament erroni. Això serà de nou mala informació? O pot ser, repetir un error quan ja tens la informació, és una mentida? Ui quina forma de començar a tenir sentiment pel medi ambient.

El segon greu error, al meu parer, més greu encara. El Sr Toni Rodríguez afirma que l’Ajuntament ha tallat un bosc de pins al sector de les Foies. Novament poca feina de camp o de consulta. Resulta que l’espai en qüestió és privat. Que és una parcel·la que té un ús de càmping i que té facilitat per inundar-se i per tant no fa bé la seua funció. Els propietaris, amb legalitat i dins del seu dret, han tallat un bosquet de pins i moreres per tal d’alçar el terreny i posteriorment seguir fent l’ús anterior però amb més seguretat. Això no caldria explicar-ho perquè és un tema personal, i una estratègia empresarial correcta. Amb les paraules del PP, s’ha fet mal a l’Ajuntament, però esta vegada també a la imatge d’un particular. Treballar. S’ha confós a la premsa, que ha hagut de fer la feina que no va fer el regidor.

A més a més, en este cas, es barreja la informació amb una demagògia “els grauers i les graueres voten tots al PP i per això el govern va en contra d’ells”. Sr Toni els grauers voten a qui volen per sort i ho fan de forma molt diversa, per sort. Aquesta afirmació rotunda només amaga una clara forma de governar. Entendre que el que un faria, ho fan els altres. Això és lamentable, perquè el que ens diu amb claredat rotunda també, és que el PP quan governa, ho fa per als qui els voten i en aquells barris on els voten. Ai ai ai, no està eixint be això de preocupar-se per l’entorn. Han de recordar, regidors del PP, que els grauers/es proveïdors de l’Ajuntament de Gandia, des de fa 2 anys, cobren els serveis que fan, cosa radicalment diferent del que passava en el seu govern. I siguen del partit que siguen i voten a qui voten.

De moment nosaltres seguirem fent el nostre treball gestionant responsablement el territori, en contradicció a l’anterior gestió del territori que era efectivament irresponsable. Ahí els esperem; continuen intentant-ho.

 

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *