Gandia licitarà durant 2018 el contracte de recollida d’animals

El regidor delegat d’Administració i  el regidor delegat de Gestió Responsable del Territori han comparegut per anunciar en roda de premsa que el govern de Gandia ha decidit licitar durant 2018 el contracte de recollida d’animals. D’aquesta manera, l’actual adjudicatària del servei continuarà treballant mentre es desenvolupa el procés de la nova contracta de manera paral·lela.

Xavier Ródenas ha recordat que durant l’últim Consell Animalista es va abordar el funcionament de la contracta fins a la data. Unes dades que el regidor ha qualificat com positives, ja que “s’ha fet un seguiment clar del servei i des del mateix departament s’ha generat més transparència a l’hora del seu funcionament. A partir d’ara, tenim clar com ha funcionat el servei i les dades el que ens permetrà comparar“. “Crec que el plec posat en marxa en el seu dia ha estat satisfactori i ha resolt temes com la recollida de cavalls, serps, cabres i altres animals que estaven patint a la via pública i que amb l’anterior forma de funcionar no tenien eixida“. “Hem reduït els temps de donar resposta per què ara el servei contemplava aquests casos“.

Ródenas ha criticat durant la compareixença el que ha considerat una “actitud irresponsable del PP que s’ha dedicat a crear alarmes socials” i ha finalitzat la seua intervenció destacant que “la nova licitació partirà de la base de l’anterior plec de condicions però treballarem de la mà del Consell Animalista per aconseguir que el nou plec reculla tots els suggeriments i inquietuds dels seus membres perquè qualsevol associació o empresa puga presentar-se. Esperem que després d’aquesta experiència tots es puguen presentar a la nova licitació per deixar de ser observadors i convertir-se en membres participants actius“.

Teníem la possibilitat d’executar una pròrroga i efectivament, la signarem però intentarem que aquesta pròrroga d’un any no s’haja d’executar en la seua totalitat. La farem fins nou licitador, és a dir, variarem l’objectiu inicial” va declarar Jose Manuel Prieto qui afegia que el nou procés d’adjudicació es farà basant-se en els dos paràmetres que està posant en pràctica l’actual executiu a l’hora d’adjudicar serveis: publicitat i lliure concurrència. “Garantirem que al procés puguen presentar-se totes les mercantils, protectores i col·lectius que així ho consideren i complisquen amb els requisits del concurs. Vull insistir que ho fem abans del previst donada la sensibilitat que desperta a aquest govern i a la societat en el seu conjunt la cura dels animals”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *