El Govern de Gandia farà front comú contra la pujada d’impostos que vol imposar el Ministeri d’Economia

– El consistori presentarà una petició formal al ministre Montoro perquè reconega l’excepcionalitat de Gandia i prepara mesures pal·liatives per la pujada impositiva que es vol aplicar des de Madrid

– l’anunci del BOE contempla una pujada del valor cadastral del 4% mentre que el govern planteja mesures legals per compensar-la

El govern de Gandia farà front comú contra la pujada d’impostos que pretén imposar el Ministeri d’Economia i Hisenda després de revisar el valor cadastral i augmentar-lo un 4% de manera unilateral.

Així ho han anunciat en roda de premsa la vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques; el coportaveu del govern, José Manuel Prieto i el coordinador general d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori.

Per la seua banda, Lorena Milvaques ha explicat que es tracta d’una notícia “dura” després de rebre fa més de dos anys per part del Ministeri la imposició d’un Pla d’Ajust per solucionar el que ha qualificat d'”un desgavell econòmic que vam heretar del PP”. “Dos anys i mig després d’haver complert amb les imposicions; d’haver fet els deures com a administració i com a govern; d’haver demostrat al Ministeri que estem complint el full de ruta, pretenen imposar a tota la ciutadania un increment cadastral de quatre punts. Pensem que no és una resposta adequada“.

Hem estudiat el BOE i la imposició del Ministeri no presenta cap dubte, però aquest govern farà el que siga per fer front a aquesta notícia i ens posarem del costat de la ciutadania per anar a demanar al Ministeri d’Hisenda que aquest esforç que ja hem realitzat aquests dos anys i mig, ha de ser compensat. No ens quedarem amb l’obligació i no ho farem. Buscarem tots els mecanismes possibles per compensar la pujada i iniciarem una lluita on demanarem a tots els partits que ens donen suport. El Partit Popular de Gandia comparteix signe polític amb el Ministeri d’Hisenda i esperem que s’impliquen en les mesures que prendrem” ha conclòs Milvaques.

Tal com ha explicat Salvador Gregori, el 30 de desembre, el BOE publicava que s’aplicava d’ofici un increment del 4% del valor cadastral a diverses ciutats entre les quals es troba Gandia. “El Ministeri de Montoro ens obliga a pujar aquest valor i el govern de Gandia farà tot el que calga perquè aquesta pujada de l’IBI es compense a través dels diferents mecanismes legals de què disposa l’Ajuntament. Aquest increment serà compensat i ja ho hem estudiat en el departament d’Hisenda. El tramitarem amb la màxima celeritat per poder aplicar-lo abans de l’1 de març que és la data límit per poder realitzar el canvi del tipus impositiu. No permetrem que una altra vegada i per imposició del Ministeri, els impostos d’aquesta ciutat pugen“.

Finalment, José Manuel Prieto ha qualificat de “càstig” la pujada ministerial, perquè “suposa penalitzar als qui estem fent els deures. El Ministeri no pot castigar més a la ciutadania sobretot quan els causants del desastre han estat els del seu mateix signe polític”. “Arribat a aquest punt el veïnat de Gandia no han de realitzar més esforços, perquè ja ens ha ajudat a posar ordre a la casa de totes i tots. No consentirem una nova pujada impositiva“.

El regidor ha explicat que s’elevarà una proposta a la propera Comissió d’Economia i Hisenda on se sol·licite la no pujada del cadastre i s’entenga l’excepcionalitat de Gandia. “Des del primer dia de legislatura hem aplicat serietat i honestedat als comptes i això ho ha de recompensar el Ministeri de Montoro. Formalment ho demanarem al Ministeri i per això demanarem la complicitat de tots perquè ens acompanyen en la petició perquè Gandia és el primer“.

A partir d’aquesta sol·licitud, Prieto ha explicat que ja s’estan preparant mesures administratives per a pal·liar el “catastrazo” i ha anunciat que si cal “eixirem al carrer per recollir signatures casa per casa i botiga per botiga. Serem igual de contundents demanant un tracte just per a la ciutadania a l’igual que ho hem sigut afrontant amb serietat la gestió econòmica“.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *