– L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, l’IVACE, depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible ha decidit augmentar les ajudes sol·licitades per l’Ajuntament un 30%, arribant al 100 % del cost total: 913.826 € per al Polígon Alcodar i 512.929 € per al Polígon Benieto-Ciutat del Transport.

– Izquierdo: “S’evidencia una vegada més el compromís del govern del Botànic amb la recuperació i revitalització de les zones industrials i amb el treball ben fet per l’executiu gandià”.

La regidora de Polítiques Econòmiques, Alícia Izquierdo i el coordinador d’Urbanisme, Vicent Mascarell, han comparegut aquest matí en roda de premsa per tal d’anunciar que l’Insitut Valencià de la Competitivitat Empresarial, l’IVace, depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors productius,  Comerç i Treball, ha atorgat una nova subvenció a Gandia de vora 500.000 € per a la millora i modernització dels polígons industrials. Cal recordar, que les obres ja estan en marxa i l’Ajuntament es feia càrrec del 30% del cost. Recentment, durant la seua visita a Gandia, el Conseller, Rafa Climent, mostrava la voluntat de cobrir fins al 90%. Finalment, l’administració autonòmica es farà càrrec del 100% dels cost total dels treballs. Així, en total el Polígon Alcodar reb una ajuda en matèria d’inversió de 913.826 € i el polígon Benieto-Ciutat del Transport de 512.929 €.

Per a Izquierdo, la nova subvenció “evidencia, una vegada més, el compromís de la Generalitat, del Govern del Botànic, amb la recuperació i la modernització de les zones industrials del País Valencià. També la seua aposta per Gandia i el reconeixement al treball ben fet de l’executiu local”.

Per la seua banda, Mascarell ha agraït el treball dels tècnics municipals per fer possible l’ajuda i que no es perdera la nova subvenció, tot i el període curt de temps i la interrupció de les festes de Nadal. “Gandia no és només una de les ciutats que més diners rep, sinó que ha estat una de les que més obra ha certificat. Estem parlant de projectes necessaris, però complexos des del punt de vista urbanístic i tècnic. Agrair a la Generalitat, i al conseller Climent, qui finalment ha fet realitat eixa promesa d’intentar cobrir el 100 % del cost total. Això ha suposat un estalvi per a la ciutat de quasi mig milió d’euros que cal posar en valor donada l’actual situació financera de l’Ajuntament. També felicitar Pavasal i Cadersa, les empreses contractistes, que ens han ajudan. Agraïm el suport de les associacions empresarials”.

El 23 d’octubre passat van començar les obres del projecte de millora al polígon Alcodar de Gandia. El projecte consisteix a millorar els accessos al recinte industrial i la connexió del mateix amb la ciutat amb un carril-bici; la millora de la senyalització i zones verdes, la seguretat, l’enllumenat, la creació d’una pàgina web, així com la renovació i instal·lació de nova senyalització vertical i horitzontal. A més, s’aprofitarà per a adequar l’entrada a la ciutat amb dos carrils d’eixida i dos d’entrada, i amb la incorporació d’una tanca central per garantir la seguretat viària i evitar accidents.

A Benieto també es millora la vigilància, el sanejament en una part del polígon, millores viàries, de senyalització o el reforç de la façana vegetal. Es contempla zona de jocs infantils i el primer Parc Bio Saludable de la ciutat, ja en funcionament. Es tracta d’una zona que s’ha habilitat per a fer entrenaments i exercicis a l’aire lliure, amb diferents elements per a treballar el cos.