– L’alcalde de Bouknadel (Marroc), Abdessamad Zemzami, visita Gandia per conéixer el sistema d’enllumenat públic implantat a la ciutat. L’objectiu de la mateixa és traslladar aquest model d’il·luminació LED a la seua ciutat

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el regidor de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell i el regidor de Gestió Responsable del Territori Xavier Ródenas, han rebut aquest matí a una comitiva de la ciutat marroquina, Bouknadel. A la trobada han assistit, l’alcalde de Bouknadel, Abdessamad Zemzami, l’arquitecta municipal, Touria Khalil i l’enginyer cap municipal Morad Kharmaz, acompanyats per la directiva de l’empresa Alisea representada per Francisco Martínez, CEO d’Alisea, Ignacio Ponce de León, director de desenvolupament, Carlos Castro Ruiz, director d’enginyeria, Mohammad al Badali i l’advocat de l’empresa, José Carlos González.

Gandia és actualment un referent en l’àmbit internacional pel que fa al sistema d’enllumenat públic, tant per la seua eficiència com per la seua sostenibilitat i respecte al medi ambient. S’està utilitzant el cas de la nostra ciutat com a exemple per a altres ajuntaments i institucions, ja que a més de la ciutat de Bouknadel, altres ajuntaments com Oriola o la Federació de Municipis de Castella la Manxa, estan adoptant el mateix model.

Gandia és ja una ciutat 100% LED gràcies a la implantació del sistema d’enllumenat de l’empresa Alisea. Amb aquesta tecnologia el municipi ha aconseguit un estalvi d’un 20% en la factura de la llum, el que suposa uns 200.000 euros anuals. El fet de ser 100% LED reporta nombrosos beneficis tant d’estalvi econòmic com de gasos contaminants emesos a l’atmosfera” va declarar Diana Morant qui afegia que “seguirem treballant per implantar nous sistemes intel·ligents per a la nostra ciutat. Entenem que és una obligació ajudar a altres municipis perquè milloren aspectes com l’eficiència energètica que servixen per a millorar la vida de les persones“.

Per la seua banda, Abdessamad Zemzami, va agrair a les autoritats municipals la disponibilitat de l’Ajuntament per intercanviar l’experiència en aquest projecte i va declarar que “Ahir a la nit vam fer una visita nocturna de la ciutat en la qual vam poder constatar no només la qualitat de l’enllumenat sinó també la qualitat en general del manteniment de la ciutat. Voldríem aprofitar aquesta magnífica ocasió per a poder obrir noves vies de col·laboració amb Gandia en altres àmbits interessants per a les nostres ciutats“.

Finalment, Francisco Martínez, CEO d’Alisea, va explicar que “sempre presumim del treball que hem fet a Gandia, no només pel resultat tècnic i econòmic, sinó també per les bondats de la vostra ciutat, que la fan molt atractiva per ensenyar-la i gaudir-la“.