– Xavi Ródenas: “El treball que hem realitzat amb l’empresa, pagant les factures de l’època del PP, ha permés aquesta rebaixa progressiva“.

– El govern de Gandia inicia el procés d’adjudicació del servei de transport urbà i interurbà

– L’executiu preveu un termini d’adjudicació d’un any tal com marca la nova Llei de Mobilitat Europea i el nou contractista no rebrà aportació econòmica del consistori per prestar el servei

– La Junta de Govern aprova la concessió d’ajudes per als centres escolars per la seua participació en els jocs escolars de la Generalitat Valenciana

– Aprovat l’expedient relatiu al contracte dels serveis postals i pràctica de notificacions de l’Ajuntament de Gandia

 

El coportaveu del Govern de Gandia, Jose Manuel Prieto i el regidor delegat de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar dels principals acords a què s’ha arribat durant la Junta de Govern.

El primer d’ells ha estat l’aprovació de la pròrroga del Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Gandia i els centres escolars públics i concertats de la ciutat per la seua participació en els jocs escolars de la Generalitat Valenciana durant l’any 2018.

D’aquesta manera, els cinc centres que han presentat les sol·licituds (Botànic Cavanilles, Abad Sola, Montdúver, Joan Martorell i Joan XXII) rebran 2.000 € cada un per la seua participació en els jocs. Queda pendent la tramitació per part d’altres set centres fins a aconseguir la quantitat prevista en els pressupostos que ascendix a 24.000 €.

Xavier Ródenas va explicar que “portem dos anys amb aquest procés que abasta dues regidories i hem estat mantenint reunions amb la Conselleria per buscar solucions. Ens trobem amb un escenari molt complex, ja que el Pla d’Ajust ens indica que no hi pot haver aportació municipal per aquest servei. Aquest mes de gener ha estat el primer on el consistori no ha realitzat cap aportació econòmica“. Ródenas ha recordat que a l’inici de la legislatura el consistori aportava 80.000 € anuals al servei i que la quantitat s’ha anat reduint de manera progressiva fins a arribar al punt actual. “El treball que hem realitzat amb l’empresa, pagant les factures de l’època del PP, ha permés aquesta rebaixa progressiva“.

La setmana passada ja vam comunicar la concessió de més de 220.000 € d’ajudes per a clubs i entitats esportives i hui aprovem la pròrroga d’aquests ajuts per a centres escolars. Són molts els xiquets i xiquetes de la nostra ciutat que tenen el primer contacte amb l’esport en l’àmbit competitiu són els Jocs Escolars, com també n molts els xiquets que després de despuntar en aquestes competicions s’inscriuen en els clubs esportius de la ciutat per acabar portant el nom de la nostra ciutat en l’àmbit nacional i internacional” va declarar Jose Manuel Prieto qui afegia que “aquest govern seguirà donant suport a la iniciativa dins de la línia d’ajuts a totes aquelles entitats esportives que treballen amb els més menuts inculcant els valors de l’esforç i la companyerisme, alhora que aprenen a portar una vida saludable mitjançant la pràctica de l’esport“.

D’altra banda, el regidor delegat d’Administració i Modernització, també va informar que hui s’ha aprovat l’expedient relatiu al contracte de serveis consistent en prestació integral dels serveis postals i pràctica de notificacions d’actes administratius de l’Ajuntament de Gandia.

Es tracta d’un servei bàsic del consistori, ja que són centenars de cartes i notificacions les que s’emeten diàriament des de l’ajuntament.

Un servei que regularitzem amb aquest nou procés administratiu de la mateixa manera que hem fet amb altres aspectes de l’administració per tal de donar carta de legalitat al servei a més de permetre’ns millorar el control i abaratir costos per a la ciutadania” va explicar Prieto.

En concret, es tracta d’un procés obert amb un termini de licitació de dos anys prorrogables a dos anys més. L’import anual del contracte és de 125.000 €.

El criteri d’adjudicació únic serà l’oferta econòmica i la garantia definitiva que s’exigirà a l’empresa concessionària serà del 5% del pressupost de licitació IVA inclòs, és a dir, 12.500 €.

El tercer dels punts abordats ha estat l’aprovació de l’expedient de contractació relatiu al contracte de gestió del servei públic de transport públic de la ciutat de Gandia.

Prieto ha explicat que a finals de l’any passat es va aprovar l’adjudicació directa del servei durant dos anys però que paral·lelament el govern ha iniciat l’expedient de contractació obert perquè totes les empreses que ho desitgen, puguen presentar-se al concurs tal com indica la nova normativa europea de mobilitat.

D’aquesta manera, quan finalitze el procés, el servei abastarà no només la línia urbana sinó que també ho farà amb la interurbana. El primer pas ha estat la publicació en el Diari de la Unió Europea que marca un termini d’un any per realitzar tots els tràmits necessaris i adjudicar la prestació.

Sobre el procés, Prieto ha aclarit que “per culpa del Pla d’Ajust imposat des de Madrid, totes les empreses que presten servei ho fan a risc i ventura. Nosaltres ja no podem reequilibrar els serveis a causa de l’enorme forat que ens van deixar els populars. D’aquesta situació és responsable directe el PP. Van ser ells els que ens van portar a la fallida“.

El regidor també ha informat que la mercantil que actualment explota el servei ha reclamat al consistori prop de 400.000 € d’interessos pels impagaments de la passada legislatura i que actualment s’està negociant amb la mercantil el pagament d’aquest import.