Lorena Milvaques: “la ciutadania ha de tindre clar que prendrem totes les mesures necessàries per a garantir que tots els serveis que presten les mercantils, es compliran tal com indiquen els contractes”.

La vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques i el regidor delegat de Contractació, Jose Manuel Prieto han aprofitat la seua compareixença davant els mitjans de comunicació per respondre a les crítiques realitzades pel PP sobre el servei públic de la bici.

Lorena Milvaques ha explicat que “sempre hem estat clars en tots els aspectes. Ja hem reconegut que no ens agradava com estava funcionant la implantació i per això plantejàrem el requeriment d’acord amb el que marca la Llei. Aquesta és la manera d’actuar d’un govern que treballa des de la legalitat i la normalitat. La ciutadania ha de tindre clar que prendrem totes les mesures necessàries per a garantir que tots els serveis que presten les mercantils, es compliran tal com indiquen els contractes“.

Prieto ha recordat que el manteniment del servei públic de bicicletes no és una concessió, ja que el Pla d’Ajust ho impedia sinó que es va optar, després de la corresponent consulta amb els tècnics municipals, per la posada en marxa d’una Ocupació Demanial a la qual es va poder presentar qualsevol empresa i que vinculava el servei de publicitat institucional amb el servei de bicicletes per tal d’evitar la seua desaparició.

El regidor ha destacat que “el servei, en el pitjor moment d’aquesta legislatura ha funcionat millor que en qualsevol etapa del PP. Recordeu que el servei en la passada legislatura tenia més treballadors que bicicletes al carrer per als ciutadans”. “Ens trobàrem amb un servei en precari, sense cap suport contractual, cosa que mai han explicat els populars“.

El segon punt en què ha incidit Prieto és que “l’actual govern té un seguiment escrupolós i rigorosos de totes les contractes municipals, per això vam realitzar el requeriment a l’empresa encarregada de l’explotació“.

Jose Manuel Prieto ha informat que ja hi ha hagut resposta de l’adjudicatària i que aquesta ha presentat un cronograma per al compliment de la implantació del sistema en la seua totalitat. Ara, els tècnics municipals estan avaluant la proposta per garantir el servei. “Podem discrepar en algun punt però el PP sap que ha tingut tota la informació de l’assumpte i ara l’equip tècnic del consistori s’encarregarà del compliment de tots els aspectes del contracte“.

Finalment, Prieto ha lamentat que la imposició del Pla d’Ajust del Ministeri impedisca que el consistori puga fer aportacions econòmiques per reequilibrar les contractes. “Ja ens agradaria poder fer el que es feia abans quan hi havia problemes. L’Ajuntament no pot posar diners per a cap de les contrates municipals, totes elles van a risc i ventura de les empreses” “La mala sort d’aquesta ciutat va ser tindre el PP al govern quatre anys. Una situació que va acabar en un Pla d’Ajust que ens ha abocat a la situació actual“.