– Gràcies a una ajuda de la Conselleria d’Economia Sostenible, Gandia desplega 15 persones contractades com a informadors municipals. Aquestes contractacions, com altres que s’han produït en altres àrees en el marc dels programes EMCORP i EMCORD, s’han gestionat des de l’àrea de Polítiques Econòmiques i Innovació que regeix Alícia Izquierdo i donaran feina fins al mes de juny a 50 persones. Els 630.000 euros totals d’aquestes ajudes estan finançats al 100% per la Conselleria i per tant no són cap càrrega per al pressupost municipal. És un exemple més de les polítiques d’ocupació de l’actual govern de Gandia, que malgrat la situació econòmica aprofita la col·laboració de la Conselleria d’Economia Sostenible per a donar oportunitats a les persones desocupades.

– També col·laboraran juntament amb la Policia Local en els horaris d’entrada i eixida dels col·legis i recorreran els parcs de la ciutat informant sobre la normativa municipal

La regidora delegada de Seguretat, Àngels Pérez i el cap de la Policia Local, Marc Cuesta, han presentat aquest matí en roda de premsa el servei d’informadors municipals que ha començat a funcionar a la nostra ciutat. Un total de 15 treballadors s’han incorporat al mercat laboral gràcies als programes d’ocupació subvencionats per la Conselleria d’Economia i que estan destinats al departament de Seguretat Ciutadana.

La regidora ha recordat que fa dues setmanes ja es va presentar, a l’ajuntament, a les 50 persones que han estat contractades dins dels programes d’ocupació (Emcorp i Emcord) que ha posat en marxa la Conselleria.

En concret, les persones aniran vestides amb un suèter de color morat amb l’escut de Gandia, per a ser visibles en tot moment i realitzaran diferents tasques en determinades zones de la ciutat vinculades amb informació de servei i ajuda a les persones.

Els informadors municipals tindran com a principal feina ajudar a la ciutadania solucionant els dubtes sobre la localització de farmàcies, entitats bancàries, comerços, monuments, programació cultural o informació turística, ja que estaran durant les falles, la Setmana Santa i una part de l’estiu.

A més, també serviran de complement i ajuda en determinades tasques que realitzava la Policia Local com ara controlar els accessos als centres escolars a més de tenir presència en parcs i places de la ciutat.

Per la seua banda, Marc Cuesta va informar que “és una bona notícia tenir a aquestes persones perquè ens ajuden a millorar el servei que prestem”. En concret, els informadors es distribuixen en horari de 7.30 a 21 hores en diferents torns i en set zones de Gandia:

– Parc País Valencià / Plaça Benipeixcar

– Parc Ausiàs March / Passarel·la sobre el riu

– Parc de Sant Pere

– Parc de l’Estació / Carrer Tossal

– Parc Joan Fuster / Plaça Jardinet

– Parc de l’Oller / Plaça de la Marina

– Plaça Prado / Plaça Sant Josep. De dilluns del diumenge de 14.00 a 21.00 hores

En aquests llocs, els informadors faran rondes a peu i controlaran si hi ha gossos solts en els parcs o si els propietaris recullen els excrements de les seues mascotes i fins i tot ajudaran a detectar els casos d’absentisme escolar.

Finalment, Àngels Pérez va voler deixar clar que “Aquests nous treballadors municipals ens ajudaran a millorar l’accés a la informació de la ciutadania a més de convertir els nostres parcs i places en llocs més amables per a tots” “Aquest servei no té res a veure amb el SAC. Ací no hi ha persones contractades a dit des de l’empresa pública, vestides com si foren policies, ni patrullant en cotxes amb sirenes durant la nit. Es tracta de treballadors amb la tasca principal d’informar i col·laborar en la eixida dels col·legis per augmentar la seguretat dels més menuts i informar la ciutadania“.