Compromís per Gandia li demana al PP i al Sr. Óscar Gamazo menys demagògia i que comence a treballar perquè la gratuïtat de l’AP7 siga una realitat a finals de 2019

El govern del PP i els seus diputats a Madrid, entre ells Òscar Gamazo, han de començar a treballar perquè l’AP7 siga gratuïta. És responsabilitat del Govern de l’Estat i del PP que milers de vehicles deixen de passar per la carretera que travessa Oliva, Bellreguard i Palmera. És responsabilitat seua que la concessió de l’autopista siga efectiva l’any 2019 i no es torne a prorrogar, cosa que ja s’ha fet dues vegades, la darrera l’any 2005 per gràcia del PP.

Ja està bé de demagògia, és responsabilitat del PP i del diputat Gamazo que les inversions al País Valencià siguen del 3,5% i no de l’11% que ens tocaria per població. És responsabilitat seua que els valencians siguem els pitjors finançats de l’estat i damunt ara ens demanen que paguem nosaltres l’autopista.

El PP ha governat durant 22 anys al País Valencià i no ha fet res per aconseguir l’alliberament total o parcial de l’autopista. I governa l’estat espanyol i tampoc han fet res per recuperar la concessió a Abertis. Són els principals responsables de la situació de deixadesa de les infraestructures del País Valencià.

Compromís ha demanat milers de vegades en totes les institucions la gratuïtat d’aquesta via que vertebra el nostre país, i el PP i Cs van votar en contra de l’esmena de la formació als Pressupostos Generals de l’Estat del 2017 (PGE) per al desdoblament de l’AP7 en algun dels seus trams.

A més a més, el delegat del Govern Central a València va afirmar, com també va fer la ministra en el seu moment, que el Govern podria optar per no suprimir totalment el peatge a l’AP-7 en 2019. Este és model del PP que el País Valencià continue sent una terra abonada per al balafiament i saqueig.