Xavi Ródenas: “S’ha recuperat aquest premi, que ha estat inactiu des del 2011, gràcies a la iniciativa del president de la Federació de Falles de Gandia”

– S’atorgarà també als monuments que en la seua construcció tinguen un menor impacte mediambiental, que empren materials menys contaminants, amb els quals tradicionalment es feien les falles: fusta, cartó etc…

– El premi ha estat inactiu des de 2011 i retorna gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament, la Federació de Falles i el patrocini privat d’empreses sensibilitzades amb el medi ambient. En aquest cas, Nissan Almenar Gandia.

El regidor de gestió responsable del territori, Xavi Ródenas, el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea i Enrique Sendra, de Nissan Almenar de Gandia, han presentat aquest matí en roda de premsa el “Banderí de Falles a la millor Escena Ecològica”. “S’ha recuperat aquest premi, que ha estat inactiu des del 2011, gràcies a la iniciativa del president de la Federació de Falles de Gandia, qui ha proposat la solució econòmica per la via del patrocini privat d’empreses que estiguen compromeses amb el medi ambient. En aquest cas el patrocinador és Nissan Almenar de Gandia”, ha anunciat Ródenas.

Aquest Banderí s’atorgarà als monuments que en la seua construcció hagen emprat materials menys contaminants, materials amb els quals tradicionalment es feien les falles, fusta, cartó, etc. També es premiarà l’escena que representen i el seu caràcter ecològic. Aquest premi, a més aconsegueix que les falles més xicotetes augmenten les possibilitats d’aconseguir premis, que d’una altra manera no tindrien opció.

L’executiva actual de la Federació de Falles, aposta per una política de reciclatge i d’emprendre quantes accions siguen necessàries en l’àmbit ecològic per a minimitzar l’impacte dels residus que generen les falles i el seu caràcter invasiu dels espais públics. Facilitant i donant suport a tota iniciativa ecològica que promoga el reciclatge i pose en valor el respecte pel medi ambient. “Ja vam començar fa dos anys amb la campanya per a reciclatge de vidre, i que es va completant, amb el reciclatge de plàstics, i totes aquelles xicotetes accions que van sumant, i que d’alguna manera ajuden a compensar els residus que produeixen les Falles”, ha assegurat Gadea.

La idea és que aquest premi tinga continuïtat i que es finance a través del patrocini d’empreses privades. En aquest cas l’empresa ha sigut Nissan Almenar de Gandia, que des del primer moment ha donat suport al projecte. Segons paraules de Gadea, “l’empresa empatitza perfectament amb la filosofia del premi, gràcies als valors que enalteixen amb el cotxe ecològic, el cotxe híbrid i el vehicle elèctric que comercialitza”.

Per la seua banda, Sendra ha comentat que l’empresa Nissan Almenar dóna suport en tot allò possible tant a Gandia, com a l’ecologia “i a fer una comarca de Safor més sostenible”.

Finalment, el regidor de Més Gandia ha volgut agrair aquesta iniciativa a la Federació de Falles i als representants de l’empresa patrocinadora. I ha animat les empreses a implicar-se en la mesura de les seues possibilitats en el bé comú. També ha volgut significar que amb aquesta iniciativa es tracta de ressaltar de les falles més “la flama que el fum”.