– En el primer cas, es demana un any més 12.000€ a la Diputació per tal que els col·legis puguen realitzar visites gratuïtes als refugis de la guerra civil del Prado i la Peixateria. També per donar a conèixer l’activitat als diferents operadors turístics i hotels de la ciutat.

– També se sol·licitarà a la Generalitat al voltant de 20.000 € per a l’actualització i revisió del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals.

El regidor de gestió responsable del territori Xavier Ródenas ha informat aquest matí en roda de premsa de la recent aprovació per part de la Junta de Govern Local de la sol·licitud de dues ajudes a la Diputació i a la Generalitat, tal i com s’ha fet en anys anteriors.

La petició a l’ens provincial està dirigida a finançar la promoció dels refugis de la guerra civil del Prado i la Peixateria, dins el projecte de la Memòria Democràtica. El pla contempla la promoció per tal de donar a conèixer les visites guiades als espais refugis, als diferents operadors turístics i hotels de la ciutat. D’altra banda dins del mateix projecte i a partir d’octubre, es contempla dur a terme visites guiades a aquests mateixos espais i sense cost per a l’alumnat de les diferents escoles de Gandia. S’hi ha demanar una ajuda de 12.000 €.

El segon projecte, que a l’igual que en anys anteriors s’ha finançat amb pressupost de la Generalitat, tracta de revisar i actualitzar El Pla de Prevenció d’Incendis. Segons una ordre de la Generalitat Valenciana aquestes revisions s’han de realitzar cada dos anys, i els municipis que no tinguen encara amb un pla han d’engegar-ho aquest mateix any, segons ha assegurat Ródenas. Per a poder optar a aquesta ajuda, els municipis han de tenir fet per endavant el pla, com és el cas de Gandia. S’estima que rondarà els 20.000€