El diumenge 22 d’abril tindrà lloc la XI Cursa de la Dona

– La prova tindrà de nou un marcat caràcter solidari, destinant enguany la seua recaptació a l’associació “Rosa dels Vents” (contra la violència de gènere)

– Alícia Izquierdo: “…l’Ajuntament vol aportar el seu gra d’arena des del departament de Comerç, el departament d’Igualtat i la regidoria de la dona”

– S’espera que la participació torne a superar les 8.000 inscripcions, consolidant-se com una de les proves més importants de la província de València.

Aquest matí ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de la XI edició de la Cursa de la Dona, a càrrec de la regidora d’Esports Lydia Morant, la regidora de Polítiques Econòmiques i d’Innovació (Comerç), Alícia Izquierdo i el president del Club d’Atletisme Safor Delikia, Vicente Boscá.

La prova tindrà lloc el diumenge 22 d’abril a les 11:00 hores. L’eixida i concentració serà en l’avinguda de les Esclaves com en edicions anteriors. Seran 5.9 quilòmetres de recorregut pels carrers de Gandia i Benirredrà. Com a novetat, enguany la samarreta serà tècnica i va acompanyada d’una polsera solidària, que per als no participants estarà disponible la seua venda per 3 € que aniran destinats íntegrament al projecte solidari. I és que, a més del seu caràcter competitiu, social i participatiu, té un marcat caràcter solidari, destinant enguany la seua part social a l’associació “Rosa dels Vents”, col·lectiu que vetla per les dones maltractades, víctimes de la violència de gènere.

   Alícia Izquierdo ha volgut destacar que “la Cursa de la Dóna ja no és solament una carrera, sinó que ja ha traspassat les fronteres d’un mer esdeveniment esportiu, convertint-se en una festa de l’esport, una festa de les dones i que, a la vegada, genera en tot Gandia molt de moviment, que repercuteix positivament en el comerç i en l’hostaleria. Per açò l’Ajuntament vol aportar el seu gra d’arena des del departament de Comerç, el departament d’Igualtat i la regidoria de la dona”. També ha destacat que “enguany la recollida de dorsals s’ha traslladat al centre de la ciutat per a involucrar a tota Gandia en la festa que l’esdeveniment representa”. A més, les dones inscrites podran accedir a descomptes especials que aplicaran les associacions de comerciants.

Enguany també s’espera comptar amb una gran participació, ja que s’estima que torne a superar les 8.000 participants, consolidant-se com una de les curses populars més importants de la província de València. Segons Boscá, “el que pretenem és fer una de les millors carreres d’Espanya, sent la inscripció més econòmica i que més percentatge dóna a projectes solidaris. Tot açò, gràcies a les col·laboracions, patrocinis, sponsors, la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia i la Diputació de València”. Així mateix, “té com a objectiu principal la qualitat de vida i fer feliç a la gent”. En definitiva, que l’esdeveniment no es limite a la carrera, sinó que siga una festa en la qual tothom gaudi.

Finalment, han volgut agrair la seua col·laboració als col·lectius implicats com l’associació de veïns de Benipeixcar, a Protecció Civil i a tot el voluntariat i membres del club d’atletisme Safor Delikia, que han treballat durant tot l’any perquè aquest esdeveniment siga un referent a nivell estatal. La regidora d’Esports ha animat la ciutadania perquè participe en l’esdeveniment eixint al carrer a participar de la festa i animar les corredores.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *