Lorena Milvaques: “Amb ‘Safor de Lletres’, obrim els braços i compartim cultura com a capital comarcal”

  • Gandia acull una “Safor de Lletres” per a escolars i tots els públics
  • Les activitats obertes seran de vesprada del 7 al l’11 de maig i els centres escolars hauran de reservar-ne la participació. Inclouen tallers d’escriptura, poesia, conferència o una ruta literària per la ciutat.
  • De manera paral·lela també s’ofereix als col·legis i instituts de la comarca la possibilitat de fer diversos tallers i activitats gratuïtes en horari lectiu: contacontes, conferències, tallers de poesia, narrativa i rap, visites d’escriptors a l’aula, etc.
  • Les jornades estan organitzades pel CEIC Alfons el Vell i Saforíssims Societat Literària, amb la col·laboració del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Gandia, l’IMAB, el CEFIRE i el FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura.

Gandia acollirà, del 7 a l’11 de maig, la celebració de Safor de Lletres, unes jornades dedicades a la llengua i la literatura. La iniciativa ha estat organitzada pel CEIC Alfons el Vell i per l’associació Saforíssims Societat Literària, amb la col·laboració del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Gandia, l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), el CEFIRE Gandia i FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura.

Les jornades han estat presentades aquest matí als mitjans de comunicació per la vicealcaldessa de Gandia i regidora d’Educació, Lorena Milvaques, acompanyada del director del CEIC i membre de Saforíssims, Lluís Miret.

Safor de Lletres oferirà una doble programació:

  • D’una banda, en horari de vesprada hi haurà activitats obertes al públic en general, que es realitzaran a les 19.30 h al saló d’actes de la Biblioteca Central. Els docents podran acreditar-ne l’assistència pel CEFIRE com a activitats de formació (12 hores).

El dilluns 7 de maig, Javier Vicente farà un taller sobre com escriure millor a les xarxes socials; el dimarts 8 de maig, Bengonya Pozo impartirà un taller sobre poesia contemporània; el dimecres 9, Vicent Pitarch farà una conferència sobre Pompeu Fabra i les Normes de Castelló i el dijous 10, Carles Cano impartirà el taller “10 raons per les quals contar a l’escola”. Per últim, el dissabte 11, a les 10.30 h, eixirà des de l’estàtua del Tirant una ruta literària per Gandia.

  • D’altra banda, de manera paral·lela, s’ofereix als centres educatius de la comarca la possibilitat de fer diversos tallers i activitats gratuïtes als seus centres en horari lectiu. 14 propostes, entres les quals hi ha contacontes, conferències, tallers de poesia, narrativa o rap, visites d’escriptors a l’aula, etc…

Les activitats es poden consultar al web del CEIC Alfons el Vell. Els centres han de reservar la participació per a les activitats del matí al telèfon 962 95 95 63 o al correu electrònic ceicalfonselvell@gandia.org.

“Estem molt il·lusionats i tenim l’objectiu que es consoliden, a l’igual que una altra de les iniciatives del CEIC, de la qual estem molt orgullosos, com és la Setmana de la Ciència”, ha assegurat Miret.

Finalment, Milvaques ha animat els centres educatius i la ciutadania en general a que participen a les jornades i ha agraït “la voluntat de treballar conjuntament CEIC, Saforíssims, CEFIRE, FULL i Ajuntament, perquè fer-ho de manera continuada ens fa més fortes com a ciutat, i en la possibilitat d’incidència en la societat”. La vicealcaldessa també ha destacat el fet que Gandia, més enllà de l’any de la Capitalitat Cultural, exercisca de capital cultural de la comarca, “obrim els braços i compartim cultura”.

“També és destacable, a l’hora de plantejar les jornades, la visibilitat de les dones, tant de les participants; Antònia Cabanilles, Begonya Pozo, Vicenta Llorca i Manola Roig, Mercè Climent, Joaquina Barna… com a les activitats, on les nostres escriptores també hi seran presents”, ha conclòs.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *