S’aprova el Pativel. La protecció definitiva de la platja de l’Auir

Hui s’ha aprovat oficialment el Pativel, el pla que protegeix, planifica i regula els trams de litoral valencià que resten sense urbanitzar. “Aquesta nova norma és per fi, la salvació definitiva d’un espai natural que és un element d’identitat, de llibertat i de descans per a la ciutadania”, ha assegurat el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas.

A més a més, el Pativel és un instrument que enforteix l’economia local en ampliar el producte turístic de qualitat de la ciutat i aportar a establiments hostalers, hotelers i apartaments una imatge clarament complementària a l’oferta de la façana de la platja.

Es tracta d’una demanda històrica de molts col·lectius que han estat lluitat per aconseguir que es tinga cura del espais naturals valencians més delicats, sobretot els de la costa, que han patit la pressió urbanística. El Govern del Botànic s’ha posat a treballar de valent durant tres anys, de la mà dels ajuntaments. I com a resultat, 14 espais naturals queden protegits amb una normativa reguladora molt clarificadora. I que derivarà en pla d’accions concrets que hi aniran executant-se. “Una eina molt important per als ajuntaments, que ens permetrà buscar finançament europeu i d’altres administracions. De fet, ja hi ha quatre programes de paisatges, entre els quals un és de Gandia i que s’aprovarà en breu”, ha conclòs el regidor de Més Gandia.

 

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *