Lorena Milvaques: “El Palau de Justícia de Gandia contribuirà a aconseguir una justícia més àgil, pròxima i eficaç”

  • El govern local demana a la Generalitat assumir les competències de projecció, construcció i equipament de la nova seu judical. La Conselleria de Justícia es farà càrrec del cost estimat de 19’5 milions d’euros.

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la vicealcaldessa, Lorena Milvaques; i el Coordinador General d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per anunciar una nova passa important del govern local perquè el Palau de Justícia de Gandia siga una realitat en el districte de Santa Anna. L’Ajuntament ha remés a la Conselleria de Justícia la sol·licitud de delegació de competències per a la projecció, construcció i equipament de la nova seu judicial de Gandia, que té un cost estimat de 19.500.000 €.

En l’escrit també s’afegeix que l’acceptació de la delegació “quedarà condicionada a l’existència de dotació pressupostària necessària en els pressupostos de la Generalitat per afrontar la totalitat de les despeses derivades de la delegació que es demana mitjançant este acord”.

Per la seua banda, la vicealcaldessa Lorena Milvaques ha mostrat la seua doble alegria, “perquè es retornarà la dignitat a la Justícia d’esta ciutat, perquè les treballadores i treballadors hi puguen estar amb les millors condicions possible, en un espai modern i adaptat a les seues necessitats.

El Palau de Justícia de Gandia contribuirà a aconseguir una justícia més àgil, pròxima i eficaç, i es cobrirà una necessitat real d’un servei essencial per a la nostra ciutadania”. A més, com a presidenta de la Junta de Districte de Santa Anna, ha destacat que la nova infraestructura representarà la integració definitiva del barri en la ciutat i el dinamitzarà.

Cal recordar que la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques,  Gabriela Bravo, va anunciar fa un mes, durant la visita a la nova seu de la Fiscalia, que el Pla d’Infraestructures del seu departament (i que es presentarà abans de l’estiu) inclouria el tan reivindicat i necessari Palau de Justícia. La consellera ja va comentar aleshores que tot i que les competències d’aquest assumpte són de la Conselleria de Justícia, la gestió podria dirigir-se des de l’Ajuntament per tal d’agilitzar el projecte, tal com ha fet la Conselleria d’Educació amb l’Edificant, un programa que consisteix en la millora i rehabilitació dels centres educatius públics.
“És a dir, com ocorre amb l’Edificant, l’Ajuntament de Gandia no va a desemborsar ni un euro, atès que tot anirà a càrrec de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, el govern de Gandia torna a agafar-li el guant al Govern del Botànic per posar en marxa, per fi i d’una vegada per totes, el Palau de Justícia”, ha assegurat Morant.

El pròxim pas és l’acceptació de la Conselleria de Justícia a la sol·licitud de Gandia i la seua aprovació al plenari perquè la delegació entre en vigor i adquirisca plena eficàcia.
“El que ha passat estos anys amb el Palau de Justícia de Gandia és una demostració més de la incapacitat i deixadesa per part del Partit Popular. Tot i que es va idear en l’any 2008, MAI ha estat considerat important ni prioritari per als diferents governs autonòmics del PP. Este bloqueig ha fet mol de mal a la ciutadania i al món judicial, ja que la conseqüència ha estat el col·lapse dels jutjats de Gandia, amb expedients amuntonats en caixes i amb condicions de treball molt precàries i obsoletes”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *