– Començarà a aplicar-se des de hui divendres, 1 de juny, i fins al 16 d’octubre de 2018, ambdós inclosos:

A Marxuquera Alta, es podrà cremar els dilluns des del trencament de l’alba i fins a les 11 h del matí.

A Marxuquera Baixa i la resta del terme es podrà cremar els dimarts, igualment des del trencament de l’alba i fins a les 11 h del matí.

– Només es podran realitzar aquestes cremes quan el nivell de pre-emergència per risc d’incendis forestals, determinat per l’òrgan competent, siga 1.

– Les directrius establides pel Pla Local de Cremes podrien quedar puntualment en suspens si la Conselleria decretara Alertes per Perill d’Incendis, i en aquest cas els Guardes Rurals informarien als afectats. Les alertes i el nivell de pre-emergència es poden consultar diàriament al telèfon 112 o a la web 112cv.com.

Xavier Ródenas, regidor d’Agricultura i Medi Natural de l’Ajuntament de Gandia, informa que al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana del dia 16 de maig de 2017 (D.O.C.V. Núm. 8040) es va publicar la resolució de 12 de maig de 2017 de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals, segons la qual s’ampliava, de manera PERMANENT, el període d’aplicació de l’horari d’estiu dels Plans de Cremes Locals a la Comunitat Valenciana.

Atenent a les especials condicions de perill d’incendis que els últims anys ve mostrant el mes de juny, unit a la sequera acumulada, i amb vista a aconseguir una major prevenció dels incendis forestals en les muntanyes i terrenys forestals de la Comunitat Valenciana, es va considerar convenient ampliar el període de restricció de cremes de forma permanent.

Així, l’horari d’estiu de cremes agrícoles del Pla Local de Cremes de Gandia començarà a aplicar-se des del 1 de juny i fins al 16 d’octubre de 2018, ambdós inclosos.

Per aquest motiu informem que la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals queden limitades per les següents restriccions:

  • A Marxuquera Alta, es podrà cremar els dilluns des del trencament de l’alba i fins a les 11 h del matí.
  • A Marxuquera Baixa i la resta del terme es podrà cremar els dimarts, igualment des del trencament de l’alba i fins a les 11 h del matí.

També cal recordar que al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana del dia 31 de gener de 2018 (D.O.C.V. Núm. 8224) es va publicar la resolució de 26 de gener de 2018 de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals, segons la qual només es podran realitzar aquestes cremes quan el nivell de pre-emergència per risc d’incendis forestals, determinat per l’òrgan competent, siga 1.

Com és habitual, les directrius establides pel Pla Local de Cremes podrien quedar puntualment en suspens si la Conselleria decretara Alertes per Perill d’Incendis, i en aquest cas els Guardes Rurals informarien als afectats. Les alertes i el nivell de pre-emergència es poden consultar diàriament al telèfon 112 o a la web www.112cv.com.

“Cal recordar que al 80% dels incendis forestals registrats en la Comunitat Valenciana està darrere la mà de l’home, ja que o bé van ser provocats o bé es van produir per negligències. L’Ajuntament de Gandia, per tant, fa una crida a la prudència als ciutadans i als agricultors, demanant el respecte a la normativa i el seguiment dels consells del Centre de Coordinació d’Emergències i de les autoritats locals”.