Gandia duplica el nombre de contenidors en l’últim any

– La ciutat compta amb 206 contenidors al nucli urbà i 144 a la platja

– Els Ecoparcs Mòbils registren 1.192 entrades durant 2017 mentre que l’Ecoparc fix del Polígon Alcodar salda l’any amb 1.897 entrades

 

El regidor de Serveis Bàsics a la ciutadania, Miguel Ángel Picornell i el de Gestió responsable del Territori, Xavi Ródenas han comparegut aquest matí en roda de premsa per fer balanç de la gestió que realitza el consistori en matèria de reciclatge i gestió de residus durant 2017.

Xavier Ródenas va destacar la feina que s’està realitzant per clausurar una sèrie d’abocadors il·legals com han estat els casos de Marxuquera i la Marjal. Crec que aquesta línia és important, perquè milloren la vida diària de totes aquelles persones que els tenien a prop i permeten un estalvi a l’ajuntament, ja que no s’ha d’estar realitzant una neteja contínua de la zona. Queden alguns abocadors però en el que queda de legislatura esperem poder donar una solució perquè danyen l’entorn i la ciutadania.

Per la seua banda, Miguel Ángel Picornell ha recordat que el passat mes de gener van entrar en funcionament els Ecoparcs Mòbils que visiten de manera puntual els districtes de la ciutat. Sis mesos després s’han registrat 1.192 entrades; és a dir, visites dels ciutadans als vehicles distribuïts pel terme municipal. Pel que fa al material dipositat, destaquen els envasos de plàstic i el cartó. En aquest sentit, Picornell va incidir que els residus que més punts donen per al Compte Ambiental (que permet descomptar fins a 15 € / any en el rebut que emet el COR), són els més perillosos, com les piles de botó o les radiografies. De manera inversa aquells que són més fàcils de reciclar, com el plàstic o el cartó, són els que menys punts atorguen.

Els Ecoparcs Mòbils que més entrades han registrat són els que dilluns visiten els districtes de Benipeixcar (Parc del País Valencià) i Corea (Parc Joan Fuster). Per contra el que s’instal·la els diumenges al Moll dels Borja és el que té menys visites. “Un cop passe l’estiu, farem una modificació del servei i probablement hi haurà un Ecoparc Mòbil en la zona de l’estació de la RENFE” va explicar el regidor.

Quant a l’Ecoparc fix del Polígon Alcodar, es van registrar 1.897 entrades, de les quals un 10% corresponen a empreses; un 14% a serveis municipals i un 76% de ciutadans. El dia de més afluència de la setmana és el divendres i el de menys, diumenge.

Un altre dels aspectes dels quals s’ha informat són els resultats de la Generació de Residus Sòlids Urbans a Gandia l’any 2017, el que va a parar als contenidors. “Un 79% dels residus va a parar al que s’anomena fracció orgànica, que és al cap i a la fi, és la que es paga al COR. A mesura que aconseguim baixar aquest percentatge ens ho descomptarien de la taxa anual. Per això és tan important reciclar. Hi ha un 5% de runa, un 4% de paper i poda, un 3% de vidre i només un 1% d’envasos” va declarar Picornell qui afegia que “la conclusió és que generem al voltant d’1’4 quilos d’escombraries per habitant i dia (la mitjana nacional és 1’2) i només 6’78 quilos d’envasos a l’any“.

Davant d’aquesta situació, el regidor ha explicat que a més d’apropar els Ecoparcs a la ciutadania, mantenir l’Ecoparc fix obert els 7 dies de la setmana i incrementar el nombre de contenidors grocs, l’actual executiu ha augmentat el nombre de contenidors passant dels 159 contenidors de 2016 a 350 a dia de hui (206 contenidors a Gandia i 144 a la platja).

Sobre el nombre de contenidors a la platja, Picronell ha recordat que a l’inici d’aquesta legislatura tot just n’hi havia uns cinquanta contenidors a la platja amb el que pràcticament s’ha triplicat el seu nombre en menys de tres anys.

 

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *