– L’Associació de Pastissers i Forners de Gandia vendrà, el dissabte 23, les racions de Coca de Sant Joan en el passeig marítim de Neptú, enfront de l’hotel Riviera, a partir de les 19.30 h.

– L’objectiu és afermar aquesta tradició mediterrània i donar visibilitat al gremi i la seua aportació a la cultura i la gastronomia de Gandia.

La regidora de Polítiques Econòmiques, Alícia Izquierdo, el president de l’Associació de Pastissers i Forners de Gandia, Miguel Roselló, juntament amb Raúl Llopis, membre de la direcció de la mateixa, han presentat aquest matí davant els mitjans de comunicació la promoció de la Coca de Sant Joan que tindrà lloc en el passeig marítim de Neptú, enfront de l’hotel Riviera, demà dissabte 23 de juny, des de les 19.30 h. Així, s’hi muntarà un stand de fusta on hi haurà una representació dels establiments gandians que elaboren aquest dolç tradicional de tota la conca mediterrània. Les porcions es vendran a un preu de dos euros, i el que es pretén és afermar aquesta tradició i donar visibilitat al gremi i la seua aportació a la cultura i les tradicions de la nostra ciutat.

La regidora, ha animat l’associació a consolidar cada any la iniciativa la vesprada de la Nit de Sant Joan. “Amb aquesta cita ja seria la quarta data assenyalada, juntament amb els roscons i casques de reis, mones i panous de pasqua i la “Mocadorà de Sant Donís” . El dolç de Sant Joan és un producte que no és molt conegut, però que és típic comprar-ho i menjar-lo en aquestes dates. Aprofitant totes les activitats programades per al 23, s’ha volgut completar l’oferta gastronòmica amb aquesta iniciativa”.

Roselló, ha reconegut que és un producte que no és molt conegut però que d’un temps ençà, encara que és un producte que no és originari de Gandia, si no que ve de Catalunya, cada vegada es demanda més en les pastisseries i forns i que a poc a poc es va recuperant la tradició.

Per la seua banda, Llopis ha posat en valor l’aportació de forners i pastissers al manteniment de les tradicions i la cultura. Ha agraït a l’ajuntament el seu suport en aquest tipus d’iniciatives i ha emplaçat a tota la ciutadania i el turistes que vagen a celebrar la Nit de Sant Joan a la platja a que compren el dolç en el stand.