– Des del Servei d’Agricultura i Medi Natural de l’Ajuntament de Gandia, es posa a la disposició de la ciutadania un nou model d’instància específica per tal que totes les persones afectades per danys produïts per porcs senglars puguen deixar constància per escrit dels fets.

– Per facilitar aquest tràmit, poden contactar amb els Guardes Rurals de Gandia i ells els proporcionaran la instància i els ajudaran, si fora el cas, a omplir el document. Els telèfons de contacte dels Guardes Rurals són: 647 355 811 i 647 355 812.

– El document també estarà a disposició de les persones afectades en l’Oficina de Registre de l’Ajuntament de Gandia i a la pàgina web municipal (gandia.org)

Des del Servei d’Agricultura i Medi Natural de l’Ajuntament de Gandia, es posa a la disposició de la ciutadania de Gandia un nou model d’instància específica per tal que tots els afectats per danys produïts per porcs senglars puguen deixar constància per escrit dels fets. L’objectiu és recollir totes les queixes i problemes amb relació amb aquests animals, ja siga en zona rural o urbana, així com en el trànsit per carreteres i camins.

La finalitat és generar prou dades per, en col·laboració amb altres Ajuntaments de la Safor, la Marina i la Ribera, instar a la Generalitat Valenciana a declarar al porc senglar plaga cinegètica. El recull de tots els problemes que generen aquests animals és fonamental perquè l’administració autonòmica s’adone de la magnitud del problema a les nostres comarques.

Aquesta instància manté l’estructura i aparença de les instàncies generals de l’Ajuntament de Gandia, però ja incorpora tota la informació genèrica del cas, de manera que és més ràpid i senzill el seu ompliment.

En la reunió que es va celebrar a l’Ajuntament d’Oliva el passat abril es va realitzar una anàlisi de la situació, i es va valorar que la superpoblació de porcs senglars en la nostra zona s’ha de considerar com a plaga, fet que facilitaria molt l’arribada d’ajudes econòmiques per als caçadors o poder incrementar els períodes de caça, única forma de reduir la població d’aquest animal.

Per a aquesta finalitat es necessita que es genere informació per part dels afectats per la presència dels porcs senglars i informar, a través del Registre d’Entrada municipal, dels danys ocasionats.

Per aquesta raó, es prega a tots els veïns afectats per danys, tant personals, com econòmics i materials ocasionats per porcs senglars, que ho comuniquen a l’Ajuntament de Gandia. Per facilitar aquest tràmit, els afectats poden contactar amb els Guardes Rurals de Gandia i ells els proporcionaran la instància i els ajudaran, si fora el cas, a omplir el document. Els telèfons de contacte dels Guardes Rurals són: 647 355 811 i 647 355 812.

El document també estarà a disposició dels afectats en l’Oficina de Registre de l’Ajuntament de Gandia i a la pàgina web municipal (www.gandia.org)