– La Conselleria de Justícia ja ha aprovat la resolució a través de la qual delega en Gandia la competència per a la contractació de la redacció del projecte, licitació i adjudicació de l’obra, amb un pressupost màxim de 17’5 milions d’euros, finançats al 100% per l’administració autonòmica.

– La previsió és que les obres estiguen finalitzades al 2022.

– Lorena Milvaques: “És també un motiu d’alegria per al veïnat de Santa Anna. Perquè podrem dignificar encara més el barri, perquè deixe d’estar estigmatitzat. Es revitalitzarà amb tot el moviment i afluència que atrauen els Jutjats. Ara sí que veiem un compromís real sobre el paper, un calendari, no paraules que s’endú el vent”.

 

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant i la vice-alcaldessa i presidenta de la Junta de Districte de Santa Anna, Lorena Milvaques, acompanyades del Coordinador General d’Urbanisme, Vicent Mascarell, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal d’anunciar que la Conselleria de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ja ha emès la resolució a través de la qual delega en l’Ajuntament de Gandia la competència per a la contractació de la redacció del projecte, licitació, adjudicació i execució de l’obra ‘Construcció del Palau de Justícia de Gandia’, amb un pressupost màxim total de 17.490.241 euros (impostos inclosos).

Cal recordar que la titular d’aquesta infraestructura és la Generalitat Valenciana, i l’obra s’executarà sobre uns terrenys al districte de Santa Anna la cessió gratuïta dels quals la va acceptar la Generalitat en agost de 2018. (L’Administració Autonòmica no hi havia emès cap resposta a la sol·licitud de l’Ajuntament de 2008)

Lorena Milvaques ha destacat l’anunci com un dia d’alegria per al veïnat de Santa Anna, “que veurà dignificat encara més el barri, que estem dinamitzant per acabar amb l’estigmatització, que es revitalitzarà amb tot el moviment i afluència que atrauen els Jutjats. Ara sí que veiem un compromís real sobre el paper, un calendari, no paraules que s’endú el vent”.

“L’Ajuntament, igual que va ocórrer amb l’Edificant, va sol·licitar la delegació de les competències en ser conscient del servei públic fonamental que suposa que la ciutadania tinguem accés a la justícia amb una correcta dotació d’infraestructures, en la urgència de l’agilització dels terminis per a comptar amb estes instal·lacions com més prompte millor, així com el deure de col·laboració entre les distintes administracions públiques primant la proximitat de l’administració local”, recorda Morant.

El pròxim pas és l’aprovació de la delegació de competències al plenari perquè entre en vigor i adquirisca plena eficàcia. I, com ocorre amb l’Edificant, l’Ajuntament de Gandia no va a desemborsar ni un euro, atès que tot anirà a càrrec de la Generalitat Valenciana. Així que, segons ressalta la mateixa resolució, des de l’Ajuntament es comprometen a iniciar la licitació del contracte de serveis per a la redacció del projecte de les obres abans del 31 d’octubre.

Des que la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques,  Gabriela Bravo, va anunciar en abril, durant la visita a la nova seu de la Fiscalia, que el Pla d’Infraestructures del seu departament inclouria el tan reivindicat i necessari Palau de Justícia, “no ens hem aturat: Vam cedir els terrenys a la Generalitat; vam sol·licitar la delegació de competències; i ara, estem a punt de realitzar la primera licitació. Amb això, queda demostrat que complim amb els compromisos amb la ciutadania, els quals es demostren amb voluntat reial, partides pressupostàries, fets i celeritat en els procediments, i això estem fent tant des del Govern del Botànic com des del govern municipal. També que la Generalitat i l’Ajuntament de Gandia creguem i apostem per la justícia, una de les grans oblidades durant els mandats del PP. I que Gandia és important per al Govern de la Generalitat. Afortunadament, tot això formarà part del passat i retornarem la dignitat a la Justícia d’aquesta ciutat perquè puga treballar amb les millors condicions possibles i amb un espai modern i adaptat a les seues necessitats. El Palau de Justícia de Gandia contribuirà a aconseguir una justícia més àgil, pròxima i eficaç, i es cobrirà una necessitat real d’un servei essencial per a la nostra ciutat”.

Per a l’alcaldessa, aquesta és una legislatura històrica, perquè una vegada més, “l’administració autonòmica ens ha demostrat que podem comptar amb ella. (Exemples: Edificant- escoletes- gratuïtat 2-3 anys, Centre de Salut Integral, Palau de Justícia…). En total, més de 48 milions d’euros per a cobrir serveis bàsics i reivindicacions històriques en Sanitat, Educació i Justícia a Gandia, amb els quals restaurem els drets de la ciutadania i fem un gir de progrés sustentat en valors allunyat del fum de la legislatura passada.

Com a exemple del compromís real, Mascarell ha recordat que “aquesta setmana mateix la Conselleria ja ha habilitat una partida de 9.000 € per a realitzar estudis geo-tècnics durant les pròximes setmanes”.

Finalment, des del govern local s’ha llançat un missatge de tranquil·litat al veïnat de Roís de Corella, ja que hi ha temps suficient (fins a 2022) per a decidir, entre totes i tots, els nous usos per a l’actual edifici dels jutjats al barri.

 

Calendari d’inversions econòmiques

2019 – 275.782 €, per a la redacció del projecte.

2020 / 2021 / 2022 – 6’ 8, 8 i 2’3 milions d’€, per a l’execució i direcció de l’obra.