– Xavi Ródenas: “volem llançar un missatge clar a les noves generacions: la violència no és vàlida per resoldre cap conflicte, ni al País Valencià, ni a Síria”.

– Al voltant de 1.300 alumnes participen al programa escolar municipal de Memòria Democràtica.

 

El regidor de Patrimoni, Xavier Ródenas, ha valorat molt positivament la campanya escolar municipal per visitar els Espais de la Memòria Democràtica, els refugis antiaeris de la Guerra Civil del Prado i la Peixateria. No en va hi estan participant al voltant de 1.300 alumnes de 6è de primaria i 4rt de Secundària dels centres públics i concertats de Gandia, de forma gratuïta, gràcies a l’ajuda de 10.000 € i la col·laboració de la Conselleria de Justícia i Llibertats Democràtiques de la Generalitat.

“És la primera vegada que es realitza a Gandia una activitat similar amb escolars. L’objectiu és doble: D’una banda, recordar el sacrifici, la lluita dels nostres avantpassats perquè puguem tindre democràcia. També llançar un missatge clar a les noves generacions: la violència no és vàlida per resoldre cap conflicte, ni al País Valencià, ni a Síria”, ha assegurat Ródenas.

L’alumnat de la Safor-Valldigna també tindrà l’oportunitat de visitar els refugis, ja que el Teatre del Raval ha inclòs aquests itineraris dins la seua campanya teatral escolar.

D’altra banda, gràcies a la participació de professorat i
historiadors s’han elaborat dues unitats didàctiques per a sisè de Primària i quart de Secundària que permetrà continuar treballant la memòria democràtica a l’aula.

“El programa escolar de memòria democràtica ve a coincidir amb el primer aniversari de l’apertura i posada en funcionament dels refugis del Prado i la Peixateria. Amb un resultat exitós, ja que els han visitat aproximadament 3.000 persones (25 per grup). També hi ha hagut moltes peticions de visites d’hotels, grups de turistes, escolars, etc…”, ha ressaltat el regidor de Més Gandia.