Els econacionalistes presentaren un catàleg titulat Gandia, tots els colors del verd, on inclouen propostes i projectes mediambientals per a la ciutat. El volum ha estat elaborat per una desena d’especialistes, amb aportacions de veïnes i veïns.

“La visió, i per tant el model de ciutat que proposem, és la d’una ciutat que viu directament amb el seu territori. I proposem un projecte de ciutat entesa, de manera gradual, des dels espais naturals al cor de la ciutat”, ha explicat Josep Miquel Moya.

Divendres, 25 de març, el saló de plenaris de la Mancomunitat de Municipis de la Safor va acollir la presentació del catàleg ‘Gandia, tots els colors del verd’, a càrrec de Josep Miquel Moya, candidat a l’alcaldia pel BLOC-Iniciativa-Verds, Xavier Ródenas i Carles Arnal, membre dels Verds-Esquerra Ecologista del País Valencià.

La publicació, que podrà ser consultada a la web del BLOC-Verds (www.blocverdsgandia.org), ha estat elaborada a partir de les aportacions d’estudiosos com Xavi Ródenas, Jesús Villaplana, Josep Mª Ferrairó, Josep M. Moya, Claudi Sendra, Roger Cremades, Salva Sanchis i Facund Puig. A més, les darreres setmanes els econacionalistes, han rebut propostes pel Facebook, Twitter i el correu electrònic, a banda de diverses reunions amb gent interessada. El canal de Youtube també ha servit per difondre els missatge i compromisos verds dels membres de la candidatura del BLOC.

“Estem ultimant la versió definitiva, l’última setmana hem rebut moltes propostes i ens agradaria incorporar-les també. De fet, continuem oberts a més suggeriments i idees, que suposem que continuarem rebent quan el fem públic a la web”, ha explicat Josep Miquel Moya.

Ródenas ha explicat que “hem dissenyat un programa ambiental fabulós, que parla d’un nou model territorial, d’un nou model de ciutat, que genere una economia responsable amb el territori, viva i estable, que no tinga que viure amb la por de qui veu com s’apara la construcció i no hi ha res més. Hem omplit el programa amb projectes concrets, avaluats econòmicament, descrits i plantejats per posar en marxa demà mateix”.

“L’acte de la Mancomunitat el vam plantejar com una posada en comú. Volem continuar escoltant la gent i que, amb el nostre verd, estiguen tots els colors del verd”, ha conclòs.

El catàleg inclou algunes de les següents propostes:

-Cal una gestió del territori forestal natural i agrícola eficient, amb la creació dels espais naturals del barranc Beniopa, del castell de Bairén i de la serra Falconera-Meravelles.

-Cal crear una anella verda al voltant de la ciutat i unes sendes verdes que permeten un trànsit cap a la ciutat humana.

-Proposem un programa agrari ecològic; la creació d’un jardí botànic i la xarxa d’escoles verdes.

-Fomentarem un pla d’energies alternatives i de l’empresariat responsable.