El BLOC-Verds: Compromís presenta un requeriment perquè es destine la rebaixa dels sous dels funcionaris a pal·liar l’endeutament

Els econacionalistes recorden que el Reial Decret Legislatiu pel qual s’aprovava esta reducció de les nòmines dels funcionaris establia on s’havien de destinar els diners estalviats per evitar, “precisament, el que ha passat a l’Ajuntament de Gandia: que els diners estalviats s’empraren en altres coses i que, en compte de reduir el dèficit, l’augmentaren”.

Consideren que l’Ajuntament ha de comptabilitzar els diners que s’haguera estalviat (uns 300.000 euros) i amortitzar en eixa quantitat part dels més de 90 milions de deute a llarg termini que té contret amb els bancs.

JOSEP M MOYA: “Si no ho fa, estarà incomplint la llei. I, a més, haurà pres el pèl als treballadors públics d’esta casa, als qui hauria de donar explicacions. I des del Bloc no anem a permetre-ho i, si cal, acudirem al contenciós administratiu per evitar-ho”.

El Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha donat a conèixer davant els mitjans de comunicació un requeriment que li hsn fet a l’actual govern municipal perquè complisca “amb el que hauria d’haver complit l’anterior, en un tema que ens sembla important i que, de no fer-ho, a banda com deia d’incomplir la llei, pot suposar una burla a tots els empleats públics d’este ajuntament”.

Els econacionalistes han recordat que a mitjans de l’any passat, el govern de l’estat va aprovar una sèrie de mesures extraordinàries per a la reducció del dèficit. “Unes mesures que molts qualificàrem d’injustes i antisocials perquè colpejaven, o com es va dir eufemísticament, “demanaven esforços” a uns pocs col·lectius, entre els que es trobaven els jubilats i pensionistes o els afectats per la llei de dependència”.

I també els empleats públics. En el seu cas, el seu esforç per contribuir a reduir el dèficit públic va ser una rebaixa dels seus sous per als anys 2010 i 2011, que havien d’aplicar totes les administracions.

Però el Reial Decret Legislatiu pel qual s’aprovava esta reducció de les nòmines dels funcionaris, el RDL 8/2010, establia, on s’havien de destinar els diners estalviats “per evitar, precisament, el que ha passat a l’Ajuntament de Gandia: que els diners estalviats s’empraren en altres coses i que, en compte de reduir el dèficit, l’augmentaren”. L’article 14 del decret diu, concretament, que eixos diners s’havien de destinar, per ordre, a:

– sanejar el romanent de tresoreria derivat de la darrera liquidació, quan este fóra negatiu.

– a disminuir l’endeutament a llarg termini.

L’any 2009, la darrera liquidació, el romanent de tresoreria fou positiu. Per tant, l’Ajuntament de Gandia (l’anterior govern, encarregat d’administrar el pressupost del 2010) hauria d’haver reduït el seu deute en la quantitat estalviada.”I no ho va fer, com assenyala l’Interventor en el seu informe sobre la liquidació del pressupost. I encara diu més: no ho va fer perquè en l’exercici 2010 les despeses de personal excediren les seues consignacions pressupostàries i, en conseqüència, ni siquiera s’ha produït cap estalvi. Fixeu-vos: redueixen el sous dels funcionaris, obligats pel govern estatal, per a reduir dèficit i es gasten l’estalvi. L’estalvi i molt més”.

El portaveu del BLOC-Verds: Compromís, Josep Miquel Moya entén que l’Ajuntament ha de comptabilitzar els diners que s’haguera estalviat (uns 300.000 euros) i amortitzar en eixa quantitat part dels més de 90 milions de deute a llarg termini que té contret amb els bancs. “Si no ho fa, estarà incomplint la llei. I, a més, haurà pres el pèl als treballadors públics d’esta casa, als qui hauria de donar explicacions. I des del Bloc no anem a permetre-ho i, si cal, acudirem al contenciós administratiu per evitar-ho”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *