El BLOC denuncia que s’han produït desperfectes en el castell de Bairén per les obres d’il·luminació

El Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha preguntat al Govern Municipal si compta amb els permisos corresponents de la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura per a realitzar la intervenció que ha permés il·luminar el castell de Bairén.

I és que el BLOC-Verds Compromís dubta que l’esmentada Direcció General haja permés la realització d’algunes de les actuacions que s’han executat per a poder instal·lar el grup electrogen, els focus i el cablejat que possibilita la il·luminació del recinte.

No hem d’oblidar que el castell de Bairén és un Bé d’Interés Cultural i les obres executades han provocat alguns danys que difícilment hauria de permetre l’organisme encarregat de vetlar pel patrimoni dels valencians.

Així, el nostre grup municipal ha pogut constatar que s’ha picat la plataforma d’una de les torres per tal de passar el cablejat que ix del generador d’energia elèctrica; hi ha restes del formigó utilitzat en la instal·lació dels focus i del cablejat en diverses parts del castell; s’han ocasionat desperfectes en el camí d’accés al conjunt; s’han realitzat forats, sense seguiment arqueològic, per a col·locar els focus; s’ha realitzat el desbrossament de la zona del voltant de la construcció sense tindre en compte les conseqüències que això tindrà per als murs; s’ha instal·lat un generador d’energia en l’interior del recinte del castell…

A tot eixe conjunt de despropòsits, cal afegir la instal·lació d’uns focus engabiats d’un tamany considerable que afecten la visió del conjunt o la inexistència de mesures de seguretat que puguen evitar la possible provocació d’un incendi per la ubicació d’un generador alimentat amb gasoil en un espai forestal.

Per totes eixes raons, i després de veure l’informe de la Direcció General de Patrimoni (si n’hi ha), el Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís a l’Ajuntament de Gandia demanarà que assumisquen les responsabilitats que corresponga i exigirà a la Generalitat Valenciana que obligue l’Ajuntament de Gandia a resoldre totes les infraccions que s’han produït en la conservació del conjunt arquitectònic del castell de Bairén i a restituir la construcció a les condicions existents abans d’una intervenció tan nefasta.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *