Compromís sol·licita la compareixença de Torró a les Corts

El diputat de Compromís, Juan Ponce, ha anunciat hui a Gandia que el seu grup parlamentari ha exigit que comparega l’alcalde, Arturo Torró, a la comissió legislativa de Medi Ambient “davant les reiterades informacions que alerten sobre l’incompliment per part de Gandia de les obligacions que estableix el Pla Zonal de Residus de l’àrea de gestió 2”.

La portaveu del Bloc-Compromís a Gandia, Lorena Milvaques, alerta que el govern del PP podria estar comentent un greu delicte mediambiental, “ja que el fem de Gandia s’està abocant a Múrcia sense cap tipus de control”.

Gandia, 26 de novembre de 2012.

El Diputat del Grup Parlamentari Compromís, Juan Ponce ha anunciat aquest matí a Gandia que ha sol·licitat la compareixença davant la Comissió de Medi Ambient, de l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, la Consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig i el President del Consorci de Residus, “davant les reiterades informacions que alerten sobre l’incompliment per part de Gandia de les obligacions que estableix el Pla Zonal de Residus de les Zones X, XI, XII, àrea de gestió 2”.

Compromís també ha exigit una còpia íntegra de l’informe recentment encomanat pel Consorci per al desenvolupament de les previsions del Pla Zonal, respecte a la gestió municipal dels residus a Gandia.

Finalment, el diputat ecologista ha presentat amb caràcter d’urgència una Proposició No de Llei perquè Les Corts insten al Consell a dur a terme les actuacions necessàries per a paralitzar tot abocat de residus que tinga com a origen el municipi de Gandia i que no complisca amb la legislació en vigor en matèria de residus. “No oblidem el gravíssim risc per a la salut de les persones i el medi ambient que suposa una gestió de residus inadequada o l’absència d’aquesta”. Ponce ha recordat que la llei de residus estableix l’obligació de la Generalitat de vetllar per l’adequada gestió de residus i la facultat inspectora de la Conselleria competent.

Per la seua banda, la portaveu del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques, ha tornat a qualificar com a fet de “gravetat extremada” l’existència d’un informe encomanat pel Consorci de Residus de l’Àrea 2 en què es denunciava que l’Ajuntament de la nostra ciutat estaria enviant el fem que produïm a un abocador de Múrcia, a 240 quilòmetres de distància, que no comptaria amb les autoritzacions pertinents per a funcionar com a espai receptor de residus. Un fem que, a més, arribava a eixe abocador sense haver sigut valoritzat prèviament. “Esperàvem que el govern municipal de Gandia haguera desmentit este fet, però lluny de fer açò, el portaveu municipal encara el va justificar: Dimecres passat, en la Comissió d’Alcaldia i Règim Interior vam demanar al Sr. Víctor Soler, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, que reconsideraren el que estaven fent amb el fem i abandonaren esta pràctica tan perversa. La nostra sorpresa va ser escoltar el Sr. Soler com afirmava que l’Ajuntament continuaria duent el fem a l’abocador esmentat durant tot el que queda d’any. Pensem que estem davant d’un atemptat mediambiental que no té cap tipus de justificació en ple segle XXI i que s’hauria d’aturar ràpidament.”

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *