El regidor Facund Puig s’ha mostrat satisfet per aquesta mesura que ajudarà a la conservació i potenciació d’aquest cant medieval que es representa a Gandia des de fa més de 30 anys.

El Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís va proposar aquest nomenament mitjançant una moció que es va presentar al plenari de l’Ajuntament al novembre de 2010.

El Grup Municipal del BLOC-Verds Compromís vol mostrar la seua profunda satisfacció pel fet de que el Cant de la Sibil·la siga declarat pròximament com a Bé Immaterial de Rellevància Local. Una mesura que segons ha assenyalat el regidor, Facund Puig, ajudarà “en gran mesura a la seua conservació i promoció”.

Cal recordar que el mateix BLOC va presentar fa més de dos anys una proposta al Plenari Municipal per a que aquesta declaració es duguera a terme, un fet que finalment s’ha fet realitat.

El cant de la Sibil·la es celebra a Gandia des del 24 de desembre de 1979, quan el pare Vicent Faus va recuperar per a la ciutat aquest cant medieval que des de aleshores es representa a l’ermita de Santa Anna.

Al novembre de 2010, la Unesco va declarar el cant de la Sibil·la mallorquí Patrimoni Immaterial de la Humanitat, una circumstància que va aprofitar el grup municipal per a demanar aquesta nova consideració.