El Govern Municipal rebutja l’al•legació de Compromís per a estalviar en enllumenat públic

El consistori dirigit pel Partit Popular no contempla modificar per si mateix les potències contractades als edificis públics i prefereix que aquest guany se l’embutxaque l’empresa concessionària. El econonacionalistes denuncien que en aquest procés s’amaga un altre préstec encobert que tant van criticar els populars quan es trobaven a l’oposició.

El govern municipal del Partit Popular ha presentat hui a la Comissió d’Administració i Modernització un informe en el qual es rebutgen les al•legacions que va presentar el grup del BLOC-Verds Compromís a la nova concessió de l’enllumenat públic a pesar de l’estalvi que l’aplicació d’aquests al•legacions suposaria per als gandians.

És per aquest motiu que la formació econacionalista ha votat en contra de la proposta de l’Ajuntament perquè tal i com assenyala la regidora Lorena Milvaques, “continuem pensant que el mateix ajuntament es podria fer càrrec del canvi de les excessives potències elèctriques que actualment tenen contractades els edificis públics i les instal•lacions municipals, per tant d’abaratir els costos de la concessió”.

L’excusa de que dóna l’ajuntament, segons explica Milvaques, és que seria un procés massa complicat per al consistori, i molt fàcil per a l’empresa, i que només seria per a estalviar uns 35.000 euros: “Des del Bloc-Verds: Compromís considerem que dona igual quina siga la quantitat, perquè aquests diners són de la ciutadania i no s’han de regalar perquè sí a una empresa privada”.

Un altre préstec encobert

D’altra banda, Compromís ha denunciat que darrere d’aquesta concessió de l’enllumenat públic s’amaga un altre préstec encobert per part de l’Ajuntament de Gandia, un modus operandi que va ser molt criticat pel Partit Popular quan era part de l’Oposició i  que, ara al poder, s’ha acostumat a utilitzar.

Els termes de la concessió del nou servei energètic assenyalen que no s’hauran d’abonar els tres primers anys de servei a l’empresa adjudicatària, però sí un 6% corresponent als interessos.

A més a més, explica Milvaques, “a partir del tercer any ja s’haurà de satisfer la totalitat de les despeses. Creguem que Gandia pagarà amb escreix aquests tres primers anys de carència i no és just per als gandians que per una dolenta gestió hagen de pagar allò que no els pertoca”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *