– Denuncien que un particular està realitzant actuacions urbanístiques a la façana d’un edifici protegit, afectat per l’entorn BIC de la muralla,  sense llicència d’obres ni autorització de la Generalitat.

– Demanen que s’actue d’acord la llei i que s’obligue a restituir la façana al seu estat inicial.

Gandia, 6 de novembre de 2013.-

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha tingut constància que un particular ha iniciat hui actuacions urbanístiques a la façana de l’edifici de Foment. Un immoble amb una important singularitat arquitectònica, protegit parcialment al Catàleg de Béns i Espais Protegits de Gandia i afectat per l’entorn d’un Bé d’Interés Cultural (BIC), com són les muralles de la ciutat.

De fet, l’Ajuntament no ha donat cap llicència d’obres, “entre altres coses, perquè estem a l’espera de l’informe que fa uns quatre mesos el govern va sol·licitar a la Direcció General de Patrimoni, que és l’òrgan competent en tractar-se d’un entorn BIC. Nosaltres, des del principi, ens vam oposar a aquests tipus d’actuacions que representen una agressió al nostre patrimoni”.

És per aquesta raó, que Compromís ha demanat a l’Ajuntament de Gandia que hi actue d’acord amb la llei, inicie un expedient administratiu, paralitze de forma immediata les obres “i obligue al propietari a restituir la façana de Foment al seu estat inicial”.