– Consideren que la solució en estos moments passa per demostrar altura política i propiciar un ampli consens, com el que Compromís va proposar al juny de 2012, “i que el govern del PP va rebutjar”.

-MILVAQUES: “Les valencianes i els valencians necessitem una RTVV sense corrupció, pública, de qualitat i en valencià.”

Gandia, 6 de novembre de 2013.-

Ahir, 5 de novembre de 2013, es coneixia la sentència del Tribunal Superior de Justícia de València que declarava nul l’ERO de Radio Televisió Valenciana que va dur a terme el PP i que permetia l’acomiadament d’un miler de treballadors l’agost de 2012.

Una notícia de la qual es feien ressò molts mitjans de comunicació i alegrava, no sols als treballadors, als qui definitivament se’ls reconeixia el tracte discriminatori que havien suportat i el dret a ser readmesos, sinó també als qui com nosaltres sempre hem defensat una televisió pública, de qualitat i en valencià, que respecte la pluralitat i el dret dels seus treballadors.

Però, malauradament, la reacció del Govern del PP no s’ha fet esperar i la seua resposta ha sigut fulminant: Canal 9 es tanca. I eixa no és la solució.

El PP no pot anunciar el tancament de RTVV i ja està. La solució en estos moments passa per demostrar altura política i propiciar un ampli consens, com el que Compromís proposarem al juny de 2012, i que el govern del PP va rebutjar.

Els valencians i valencianes no podem perdre RTVV, i per a no perdre-la, cal refer-la negociant la seua viabilitat i escoltant els qui saben, que són els treballadors i la indústria audiovisual valenciana.

Per a Compromís tancar RTVV és la via fàcil, la dels covards, la dels qui no saben gestionar ni solucionar els problemes.

Donar solució és fer cas al que la societat civil valenciana va proposar el seu dia amb la “Declaració de Burjassot”, per a donar viabilitat a la nostra RTVV. I eixa viabilitat passa per convertir la mateixa en una radiotelevisió pública, independent, transparent, de qualitat, en valencià i en servei al nostre poble.

El Sr. Fabra i els diputats del PP CV es passen el dia parlant de les senyes d’identitat valenciana, però no fan res quan el Consell amenaça amb acabar amb una senya nostra com és RTVV, que ha perdut, per a desgràcia de tots, la seua credibilitat i audiència perquè s’ha convertit en un altaveu del Govern, quan la seua tasca havia de ser la pluralitat, la independència, la vocació de servei, la proximitat i la promoció de la llengua i la cultura del nostre poble.

Malgrat tot això, les valencianes i els valencians necessitem una RTVV sense corrupció, pública, de qualitat i en valencià.

Per tot això demanem que es prenguen els següents

ACORDS

Primer.-  Que l’Ajuntament de Gandia manifeste el seu rebuig i total desacord amb l’anunci fet pel Sr. Fabra de tancament de RTVV.

Segon.-  Que l’Ajuntament de Gandia inste al Consell a retirar l’acord de tancament de la televisió pública i a fer efectiu, com a solució d’urgència, l’acord pres a la “Declaració de Burjassot” per part de la societat civil valenciana.

Tercer.-  Donar trasllat dels acords presos al Consell de la Generalitat Valenciana i al Consell d’Administració de RTVV.