Presenten al Ple de l’Ajuntament de Gandia una moció, on demanen al Consell que acate la sentència del TSJ valencià, anul·le de manera definitiva el Decret i retorne els diners a les famílies.

LORENA MILVAQUES: “Aquest és un exemple més de les polítiques del PP que governa d’esquenes i per damunt de la ciutadania. Nosaltres apostem per rescatar persones”

Gandia 20 d’octubre de 2014.

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha anul·lat el Decret 113/2013 de la Generalitat, en el qual, s’establia el copagament dels serveis que es prestaven a persones majors i a persones amb discapacitat. És per això, que el Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de Gandia han presentat una moció que es debatrà al pròxim Ple exigint al Consell que acate la sentència i retorne els diners que deu a les famílies afectades.

El tribunal considera que la norma és coactiva i que comporta la imposició d’una taxa a persones que formen part d’aquests grups socials desfavorits. La sala estima que el copagament s’imposa a un servei no voluntari sinó “objectivament indispensable per a satisfer les necessitats bàsiques d’aquestes persones”. No obstant això, el govern valencià ha manifestat que recorrerà la sentència i no retornarà els diners a les famílies, i ha fet públic que en un futur immediat regularà aquesta llei de copagament de serveis. “Aquest és un exemple més de les polítiques del PP que governa d’esquenes i per damunt de la ciutadania. Nosaltres apostem per rescatar persones.”