Compromís amenaça amb denunciar davant la UE la passarel·la de l’Auir

Compromís rebutja la construcció d’una passarel·la entre les platges de Gandia i Xeraco per la franja litoral, perquè representa una agressió mediambiental irreparable, ja existeix comunicació per la costa i el seu manteniment suposarà un cost inassumible per a una ajuntament en fallida econòmica.

DANIEL MUÑOZ: “Aquest projecte no és més que la porta d’entrada a la urbanització de l’Auir. Esperem que es tracte només de la febra electoralista d’un govern acabat, inacapaç de resoldre els problemes reals de la gent, perquè no anem a consentir cap agressió contra un entorn de gran valor ecològic. L’Auir no es toca”.

Baldo a l'Ahuir

Compromís per Gandia ha valorat amb preocupació l’anunci de la construcció d’una passarel·la de fusta que uniria les platges de Gandia i Xeraco. El responsable de la secretaria de Medi Ambient, Daniel Muñoz, considera que el projecte no és més que “la porta d’entrada a les vertaderes intencions d’Arturo Torró, la urbanització de la platja de l’Auir”. Per a Muñoz quassevol actuació agressiva sobre aquest entorn d’alt valor ecològic pot tindre un gran impacte per al seu ecosistema. “Estem parlant, a més, d’una zona que es troba dins el perímetre d’influència o protecció de dues marjals incloses en el Catàleg de Zones Humides, com ara les Marjals de la Safor i la Desembocadura del Riu Vaca. Aquests espais, així com també les dunes de la mateixa platja, són Llocs d’Interés Comunitari de la Xarxa Natura 2000. L’Ahuir és la sortida natural al mar de les Marjals de la Safor. Com a ecosistema protegit per la seua natura humida, la marjal trobaria en la protecció de la seua continuació litoral un valor ecològic afegit. Una barrera artificial. La presència de dunars amb la flora i fauna que els acompanya és un fet extraordinari per si mateix. Una barrera artificial impediria el moviment natural de les motes, etc… Per no parlar de l’impacte, l’alteració visual sobre el paisatge o la contaminació lumínica a la nit”.

En aquest sentit, han anunciat que estan disposats a denunciar l’ajuntament i el govern central, per atemptat ecològic, davant la Unió Europea si, finalment, Torró porta endavant les seues pretensions urbanitzadores. “Esperem que es tracte només de la seua febra electoralista, l’eixida a la desesperada d’un govern que toca fons, que té els dies contats i que és incapaç de resoldre els problemes reals de la ciutadania”.

D’altra banda, per a Compromís la connexió de les platges de Gandia i Xeraco, no és més que una excusa per desenvolupar el projecte, “ja que actualment la gent pot desplaçar-se en vehicle o en bicicleta per la carretera o passejar vora mar. Imaginem-nos l’agressió que pot representar la presència de centenars de persones diàriament per una zona tan sensible”. A més a més, asseguren que el cost econòmic del manteniment d’una infraestructura d’aquestes característiques pot suposar per a un ajuntament que es troba en fallida econòmica. “Sobretot, perquè a hores d’ara són incapaços de mantindre en condicions les actuals instal·lacions de la platja“.

Finalment, des de Compromís per Gandia han demanat la retirada d’aquest projecte sense sentit, orientat a urbanitzar l’espai natural, i aposten per la regeneració i conservació de l’Auir. Muñoz ha exigit una vegada més “la restauració ambiental d’aquest espai, que transcendeix qualsevol terme municipal i que ha de ser valorat de manera justa”. A més, ha afegit, d’aquesta manera, “podem aconseguir un producte diferenciat de la resta de destins turístics, que represente els valors naturals i culturals del nostres pobles”.

Per a Compromís, només amb un canvi del model territorial i turístic podrem afrontar el futur amb garanties “i sortir d’aquesta crisi econòmica i de valors a què ens han abocat les polítiques d’especulació i de destrucció del territori”, han conclòs.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *