Compromís demana la dimissió de Torró i Barber, després de reconèixer que els Pressupostos són il·legals

Milvaques i Puig qualifiquen el Ple d’aquest matí com a “tongo i vergonyós”, perquè en l’últim moment i sense previ avís el PP ha deixat sobre la mesa els Pressupostos Municipals per a 2015.

MILVAQUES: “Dies com hui tinc vergonya de pertànyer a la mateixa classe política que el PP. Després d’una hora de recés i la ‘misteriosa’ absència d’una regidora del PP, han decidit deixar-los sobre la mesa per por a la imputació. Això sí, la culpa és nostra per fer-los xantatge. I de l’Interventor, supose, per fer-los reparos de legalitat”.

Després d’una intensa setmana amb comissions d’Administració, d’Hisenda, Junta de Portaveus… fent cas omís a les advertències legalitat dels Pressupostos de Gandia per a 2015, per part de l’Interventor i dels grups de l’oposició, el govern del PP va decidir portar-los al Ple Extraordinari, celebrat aquest matí. Finalment, després d’un retard de quasi una hora i la ‘misteriosa’ absència per malaltia de la regidora del PP, Emi Climent, la qual ha acabat assistint a la sessió, l’edil d’Hisenda, Guillermo Barber, ha anunciat que deixava els Pressupostos sobre la mesa, reconeguent el temor a què l’aprovació comportara conseqüències legals per als regidors del govern.

És per aquesta raó, que els regidors del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques i Facund Puig, han mostrat la seua indignació pel reconeixement explícit de la il·legalitat per part de Barber i la decissió, sense prèvia comunicació als portaveus.

Compromís han demanat la dimissió de Torró i Barber, com a màxims responsables de la “fosca i nefasta gestió econòmica. Dies com hui tinc vergonya de pertànyer a la mateixa classe política que el PP. Després d’una hora de recés i la ‘misteriosa’ absència d’una regidora del PP, han decidit deixar-los sobre la mesa per por a la imputació. Això sí, la culpa és nostra per fer-los xantatge. I de l’Interventor, supose, per fer-los reparos de legalitat”, ha conclòs Milvaques.

Pressupostos il·legals i ficticis
Així, pel que fa als ingressos, el regidor, Facund Puig ha alertat del “càlcul interessat i irreal del PP”. En primer lloc, es tornen a pressupostar 10,5 milions d’euros procedents del cànon de l’aigua potable, quan encara no s’han cobrat els 18 milions contemplats al 2013 i 2014. També hi ha una previsió d’ingressos de 2,5 milions per venda de solars municipals. En 2014 s’havia pressupostat 1 milió i no es va vendre cap. “Una altra de les barbaritats és el nou cànon anticipat per als xiringuitos. D’un colp, el govern pretén cobrar per l’explotació de quatre anys, el que deixa sense ingressos a les futures corporacions. A més a més, aquest nou cànon impossibilitarà optar a la concessió als menuts empresaris, els quals depenen dels beneficis anuals per fer front al cànon”.

Compromís també ha recordat l’advertiment del informe de la Intervenció Municipal: “A la vista del estado de ejecución del presupuesto de ingresos a fecha actual y de liquidaciones presupuestarias aprobada en años anteriores, se observa que existirán serias dificultades para alcanzar el nivel de ingresos previstos en el presupuesto que se somete a votación”.

Puig ha posat d’exemple l’impost d’obres. L’any 2014 es van preveure uns ingressos per aquest concepte de 800.000 euros. En canvi, al mes d’octubre passat només s’havia recaptat 260.000 euros, menys d’un 30 per cent. Per a 2015 s’ha previst 850.000 euros, de dubtós cobrament.

Despeses
Del capítol de despeses destaca l’augment d’un 50 per cent dels gastos de funcionament d’Alcaldia (de 50 a 75.000 euros). “Torró cada vegada necessita més recursos?”. També augmenten “una bestialitat” el capítol per a Serveis Jurídics (500.000 euros), a banda dels jornals que cobren els advocats municipals.
“Curiosament, augmenta també en 330.000 euros la despesa en transport urbà, un dels capítols més criticats pel Partit Popular al darrera legislatura, des de l’oposició”.

Retallades
Als Pressupostos Municipals per a 2015 desapareixen les partides per a cooperació al desenvolupament i Promoció del Valencià. “Tampoc hi trobem cap partida per a pagar les sentències judicials perdudes (1.200.000 euros) o la indemnització a les treballadores de les escoletes”.

Compromís ha anunciat que portaran la denuncia al Congrés dels Diputats, des d’on demanaran al Ministeri d’Hisenda que intervinga i controle, d’una vegada per totes, la política econòmica de l’Ajuntament de Gandia o “això se’n anirà a la ruïna definitivament”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *