Els econacionalistes presenten una moció perquè la Conselleria de Sanitat reconsidere la decisió de no susbstituir al metge i l’infermer durant l’estiu.

Facund Puig exigeix la convocatòria extraordinària i urgent de la Junta de Districte de Beniopa per tal de tractar la qüestió.

Gandia, 18 d’abril de 2012.-
El Grup Municipal del BLOC-Verds: Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha manifestat aquest matí el seu malestar i preocupació davant la informació apareguda als mitjans de comunicació sobre el tancament del consultori mèdic de Beniopa, ja que es quedarà sense metge i infermer durant els mesos d’estiu per la falta de pressupost per part de la Conselleria per tal substituir aquests treballadors.

En aquest sentit, el regidor de Compromís, Facund Puig ha anunciat la presentació d’una moció al pròxim plenari perquè la Conselleria de Sanitat reconsidere la mesura. “D’igual manera, sol·licitem la convocatòria extraordinària i urgent de la Junta de Districte de Beniopa per tal de tractar la qüestió”.

Puig recorda que el consultori de Beniopa atén 5.000 persones, amb una mitjana d’entre 30 i 35 pacients diaris, a banda de les urgències i les atencions domiciliàries. “A més a més, el desviament dels pacients a la plaça de l’Escorxador no suposa cap solució al problema, ja que normalment aquest centre de salut ja es troba col·lapsat, amb la qual cosa només s’aconseguirà agreujar la situació”.

Per a Compromís l’anunci del tancament del dispensari de Beniopa no fa més que visualitzar l’efecte de les retallades sobre un servei públic fonamental com és l’atenció sanitària.