Es pagarà 1 euro a totes les zones d’aparcament lliure i gratuït. A més a més, s’augmenta la zona blava i s’incrementa un 50% el preu que cobra la grua per la retirada d’un vehicle.

Compromís ha votat hui en contra de la Memòria i Avantprojecte d’explotació del servei d’aparcaments públics de l’Ajuntament de Gandia, presentada pel govern municipal.

Gandia, 10 de setembre de 2013.-

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia entén que darrere d’una proposta maquillada de defensa del medi ambient i de la racionalització de la circulació de vehicles i de persones per la ciutat, s’amaga una actuació amb una voluntat purament recaptatòria d’incrementar el volum d’ingressos de l’Ajuntament a costa d’esprémer encara més les malmeses economies familiars.

“Diverses raons són les que justifiquen el que diem. En primer lloc, la Memòria que hui ha aprovat el govern del Partit Popular contempla:

1.- Que totes les zones d’aparcament lliure i gratuït que actualment té la ciutat (ermita de les Ànimes, Parc Ausiàs Marc, zones d’aparcament del carrer de Gregori Mayans, aparcament situat al costat del jutjat…) passen a ser de pagament (1 euro per cada vegada que s’estacione). El govern pretén recaptar més de 700.000 euros a l’any per este concepte.

2.- Una ampliació de la zona blava amb 104 places més. Es pretén recaptar 90.000 euros anuals més.

3.- Un increment del 50% del preu que cobra la grua municipal per cada vehicle que retira (la quantitat a pagar passaria de 60 a 90 euros per cada servici).

4.- La venda de places dels aparcaments subterranis públics de la ciutat. No hem d’oblidar que el subsòl, on es troben estes places, és un espai de domini públic i que, fins ara, mai s’havia venut.”

Així, el regidor de Compromís, Facund Puig, ha votat en contra de les propostes del Partit Popular:

“1.- Perquè no és el moment per a incrementar encara més la pressió fiscal sobre les famílies.

2.- Perquè no és el moment d’atacar les vendes del comerç urbà de la ciutat, fent pagar més per poder aparcar als seus potencials consumidors, quan les àrees comercials de la perifèria de Gandia tenen grans zones d’aparcament gratuït al seu abast.

3.- Perquè l’informe emés per l’interventor municipal restringix les possibilitats del rescat de la concessió dels aparcaments subterranis públics al no poder endeutar-se l’Ajuntament per a fer front als 33.198.610€ que costaria recuperar la propietat d’eixos aparcaments.”

D’altra banda, per a Puig resulta molt sospitosa l’argumentació utilitzada per l’Assessoria Jurídica de l’Ajuntament per a no realitzar l’informe sobre la memòria presentada. “No sabem si les raons formals adduides per l’Assessor Jurídic municipal (que no té l’obligació legal de redactar-lo) justifiquen la no redacció de l’informe, o hi ha altres raons de més calat que porten al tècnic municipal a no pronunciar-se sobre una actuació que té moltes ombres.”

Compromís assegura no entendre l’estratègia seguida pel govern popular de Gandia. “En lloc de fer esforços per disminuir la despesa municipal disminuint la quantitat de fastos que programa, la quantitat d’assessors que té contractats o la quantitat de dedicacions exclusives de què gaudixen els regidors del govern, l’únic que pensa és idear fórmules per fer pagar encara més als habitants de la nostra ciutat.”