Compromís denuncia que el govern del PP ha incomplit l’acord plenari de novembre 2012 de dedicar la totalitat de les pagues extra dels regidors de l’Ajuntament a les associacions humanitàries i ONG’s de la ciutat.

Acusen el PP de burlar-se de la ciutadania amb propostes d’aparador “que queden molt bé, però que mai es duen a terme”.

Gandia, 17 de setembre de 2013.-

El passat 20 de novembre de 2012, ara fa 10 mesos aproximadament, en el Ple de l’Ajuntament de Gandia es va acordar per unanimitat dels regidors i les regidores, i de forma voluntària, que les pagues extra del mes de desembre de 2012, aproximadament 50.000 euros, serien destinades a associacions humanitàries i ONG’s de Gandia.

Doncs bé, tal i com ja va denunciar fa 2 mesos la portaveu del Grup Municipal de Compromís per Gandia, Lorena Milvaques, a hores d’ara,  eixes quantitats no han estat transferides a les entitats socials “que tant ho necessiten en estos moments tan durs econòmicament i social, incomplint així l’acord plenari pres el mes de novembre de 2012”.

Milvaques ha recordat que el seu grup ha insistit en eixa transferència de diners en més d’una ocasió, tant en Plenaris com en juntes de portaveus, “sense tindre cap contestació vertadera. Ens han estat passant en raons durant estos 10 mesos fins que, per fi, i a demanda meua particular, amb una petició formulada a l’alcalde per escrit i amb registre d’entrada ara fa 2 mesos, on sol·licitava el retorn a la meua nòmina de la quantitat corresponent a la meua paga extra, en base al dret que se m’otorga, i amb la finalitat de destinar-la jo mateixa a les entitats socials que acordarem, ahir es va aprovar en la Junta de Portaveus, retornar-me-la en la nòmina del mes de setembre de 2013″.

Per a Compromís, un acord el de la Junta de Portaveus, que ve a ser la demostració clara de que el govern del PP ens ha estat mentit pel que fa a esta qüestió: “Amb açò demostren que mai han tingut la voluntat de transferir eixes quantitats a les entitats socials. Durant tot este temps se’ns han estat donat diverses excuses a les nostres queixes per justificar la no transferència de les quantitats, excuses que ara queda demostrat que no eren certes. Si a mi se’m pot ingressar de nou la paga extra, perquè no es pot fer igual amb les entitats socials?”.

Per tot això, Milvaques anuncia que “a l’endemà mateixa de cobrar en la nòmina de setembre la quantitat de la extra de desembre de 2012, aportaré a cadascuna de les 4 entitats que acordarem al plenari, la quantitat corresponent, demostrant així la ineficàcia en la gestió i la poca voluntat del Govern del PP pel que fa al destí dels diners d’eixes pagues extra, que d’altra banda no sabem on han anat a parar.”

D’altra banda, Compromís també sol·licita el Govern municipal que destine ja d’una la partida existent, al voltant de 40.000 €  de remanents d’altres anys de les aportacions del 0,7% de les nòmines dels regidors, a projectes de cooperació, tal i com es va aprovar per tots els Grups Municipals a una Junta de Portaveus.

Roda de premsa de juliol de 2013: http://youtu.be/YZU4L7HOTSY