El Consell augmenta a un 90%, “mínim”, l’ajuda inicial per als polígons industrials de Gandia

– En un principi, l’Ajuntament havia de fer-se càrrec del 30% de la subvenció autonòmica per a les obres de millora de serveis i modernitació dels polígons d’Alcodar i Benieto. Ara, només farà front al 10%.

– Ho ha anunciat el Conseller d’Economia d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, durant la visita a les obres de millora dels accessos al polígon Alcodar i la connexió del mateix amb la ciutat amb un carril-bici, la millora de zones verdes, així com la renovació i instal·lació de nova senyalització vertical i horitzontal. S’aprofitarà per a adequar l’entrada a la ciutat amb dos carrils d’eixida i dos d’entrada.

El Conseller d’Economia d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent i la directora de l’Ivace, Júlia Company, han visitat aquest matí les obres de millora i modernització del Polígon Alcodar que es van iniciar el 23 d’octubre passat. Hi han estat rebuts per la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, la regidora de Polítiques Econòmiques, Alícia Izquierdo, el co-portaveu del govern, José Manuel Prieto, el coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, la presidenta dels empresaris del polígon, Antonia Estrugo i tècnics municipals del departament d’Urbanisme.

Climent ha aprofitat la visita per fer un anunci que ha soprés gratament als representants municipals. I és que la seua conselleria augmentarà un 20%, a un 90% “mínim” l’ajuda inicial destinada als dos projectes de millora de serveis i modernització dels polígons industrials Alcodar i Benieto, valorats en 1’5 milions d’€. D’aquesta manera, l’Ajuntament, que havia de fer-se càrrec del 30 % de la inversió, farà front només a un 10%. “És una mostra de l’aposta del Consell per millorar i modernitzar els polígons industrials valencians. És la primera vegada que un govern de la Generalitat es pren seriosament dinamitzar l’economia a partir d’infraestructures dels polígons industrials. De fet, per a 2018 i 2019, amb caràcter plurianual, s’arribarà a totes les àrees industrials de les comarques del País Valencià que no han entrat en aquesta primera fase de 2017”.

Per la seua banda, Izquierdo ha mostrat la satisfacció del govern local per la notícia i ha recordat que el polígon Alcodar té una ocupació industrial del 90% i està molt pròxim a Gandia. D’ahí el projecte que també busca connectar-lo d’una forma sostenible, a peu i en bici, amb la ciutat”.

El passat 23 d’octubre van començar les obres del projecte de millora al polígon Alcodar de Gandia. Unes obres que compten amb un pressupost de 641.000 € i que s’espera que estiguen finalitzades en acabar l’any. El projecte consistix a millorar els accessos al recinte industrial i la connexió del mateix amb la ciutat amb un carril-bici; la millora de la senyalització i zones verdes, la creació d’una pàgina web, així com la renovació i instal·lació de nova senyalització vertical i horitzontal. A més, s’aprofitarà per a adequar l’entrada a la ciutat amb dos carrils d’eixida i dos d’entrada, i amb la incorporació d’una tanca central per garantir la seguretat viària i evitar accidents.

Mascarell ha agraït “l’aposta de la Generalitat amb Gandia i amb la modernització i l’impuls de la nostra industria”.

L’actual injecció econòmica suposarà la revitalització del polígon Alcodar i donarà resposta a una reivindicació històrica per part dels empresaris i usuaris. “Espere que continue la voluntat de Generalitat de continuar invertint en un espai amb moltes mancances històriques”, ha demanat Estrugo.

 

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *