Gandia planta un monumental arbre reciclat amb 7.000 ampolles

– Està elaborat pel Departament de Gestió Responsable del Territori, conjuntament amb el Voluntariat de Creu Roja, el Consell dels Joves de Gandia i l’alumnat de les escoles de Gandia.

– S’emmarca dins el programa #GandiaCiutatReciclada amb el qual es busca conscienciar i involucrar la ciutadania sobre la importància del reciclatge i la reutilització de les deixalles que generem diàriament.

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas i els representants de Creu Roja Gandia han presentat aquest matí, juntament escolars de Gandia el monumental arbre de Nadal amb elements reciclats que s’hi ha plantat per segon any consecutiu, enguany a la plaça Major.

S’hi han emprat 7.000 botelles de plàstic que els escolars han recollit a sa casa i amb les quals han confeccionat les fulles dels arbres, coordinats pel voluntariat de Creu Roja i el Consell dels Joves de Gandia. També s’hi han afegit adorns, com ara ninots fets amb ampolles i taps i cd’s personalitzats de les escoles.

“L’ésser humà el que més produeix són residus, que després ens costa tornar a la natura. Per això, simbòlicament, els hem convertit en un arbre de Nadal. Esperem que Gandia se senta orgullosa que els seus xiquets i xiquetes aprenguen a reciclar. Perquè hem de fer-nos responsables del nostre fem, per deixar una natura millor a les generacions futures”, ha indicat l’Alcaldessa.

La iniciativa s’emmarca dins el programa #GandiaCiutatReciclada del Departament de Gestió Responsable del Territori, mitjançant el qual s’està treballant a les escoles en l’educació i la conscienciació sobre la importància del reciclatge i la reutilització. Altres iniciatives en aquest sentit és el mural que els col·legis estan confeccionant sota la passarel·la del riu Serpis. “Esperem que la gent visite l’arbre de Nadal reciclat i el gaudisca. És una forma més de fer partícip a la ciutadania de la importància de reciclar”, ha assegurat Ródenas.  

A Gandia durant 2017 s’hi ha reciclat una mitjana de 17 kg de deixalles per família. Però el govern local vol anar més enllà i augmentar eixa quantitat amb la complicitat del veïnat.

 

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *