Alícia Izquierdo: “Lamentem que el principal partit de l’oposició s’alegre que en aquesta segona convocatòria no ens concedisquen l’EDUSI, a l’igual que a la resta de comarca i a molts municipis valencians” 

– La regidora de Polítiques Econòmiques assegura que, de la mateixa manera, el PP calla o es disgusta quan Gandia és una de les ciutats que més ajudes econòmiques rep per als seus programes d’ocupació o per a la millora i modernització dels polígons industrials.

– El govern local recorda que al programa, que opta a obtindre finançament europeu, s’hi ha implicat tot el teixit social i econòmic de la ciutat.

– Tot i això, l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Gandia continua sent molt ben valorada. Els tècnics municipals el revisaran, per tal de millorar-lo, d’acord amb les observacions del jurat i el tornaran a presentar a la següent convocatòria, “per a disgust del PP”. L’executiu recorda que l’Urban es va obtindre després de tres intents.

 

La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo, no ha amagat la seua perplexitat després que el PP se n’alegre que la nostra ciutat s’haja quedat fora de la segona convocatòria del programa europeu Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat, més conegut com a EDUSI. “A l’igual que la resta de localitats de la comarca i la majoria de municipis valencians que hi optaven. Sembla que s’alegren de la notícia. Doncs vull recordar-los que en la redacció de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Gandia, que optava a un import total cofinançat fins a un màxim de 10 milions d’euros, hi ha apostat i participat des del principi tot el teixit social i econòmic de la ciutat. Per dissenyar la iniciativa, es va posar en marxa el Grup Local de Suport Sectorial, integrat per representants dels àmbits social, econòmic, associatiu, cultural, ambiental, institucional, etcètera. A més, vam establir mecanismes de participació directa de la ciutadania de Gandia, tant durant la fase de disseny com a la posterior execució i seguiment de l’estratègia”.

La regidora de Més Gandia ha assegurat que el projecte de Gandia continua tenint una molt bona puntuació. “Hem tingut en compte les observacions del jurat i els nostres tècnics ja estan treballant per millorar-lo i poder-lo presentar a la següent convocàtoria, per a disgust del PP”. En aquest sentit, ha recordat que el programa Urban es va aconseguir per a la nostra ciutat després de dos intents fallits.

“Però s’enganya quan dia que hem perdut ajudes. No es pot perdre allò que no s’ha concedit. De la manera que callen, o es disgusten, quan som un dels municipis que més ajudes i reconeixement d’altres administracions obtenim per als nostres programes en matèria d’ocupació o per a la millora i modernització dels nostres polígons industrials. Per sort, la majoria de programes als quals optem ens són aprovats. Ho lamente pel principal partit de l’oposició”.

El programa de Creixement Sostenible 2014-2020 posat en marxa per la Unió Europea compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). D’aquesta manera, el Programa FEDER donarà suport a projectes urbans integrats que responguen a una estratègia integrada i sostenible i que puguen actuar transversalment sobre la incorporació de les Tecnologies d’Informació i Comunicació (TIC) dirigides cap al concepte de Smart City, la rehabilitació de l’entorn urbà i el seu patrimoni natural i cultural, la reducció dels nivells de contaminació en totes les seues formes, la millora de la mobilitat i eficiència energètica, i la inclusió de ciutadania amb riscos d’exclusió.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *