El “Tirant” i la policia

Facund Puig. Regidor del Bloc-Verds. Ajuntament de Gandia.

La Junta Local Fallera i l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de Gandia organitzen tots els anys, coincidint amb la Setmana Literària, una lectura col·lectiva del Tirant.

A l’acte, un dels més bonics simbòlicament parlant, dels que se celebren amb motiu del lliurament dels guardons Ciutat de Gandia, participen una gran quantitat de col·lectius ciutadans.

I en eixe fet rau la bellesa de l’esdeveniment. Representants d’una ciutadania diversa compartixen el gust per assaborir i per divulgar les pàgines d’un dels símbols més representatius de la nostra llengua i de la nostra cultura.

El dia que els meus companys del Bloc i jo vam acudir a llegir el nostre fragment tirantià, ens van precedir en la lectura quatre representants de la policia local de Gandia. Molt bé. No em va sorprendre. Ho fan tots els anys. Conec una part important del col·lectiu de la policia local de la nostra ciutat i sé del compromís que adquirixen amb les manifestacions culturals de l’espai on treballen i viuen.

En canvi, he de confessar amb sinceritat que sí que em va causar més sorpresa (sorpresa grata, favorable) veure als mitjans de comunicació que el dia anterior un altre col·lectiu policial, el de la policia nacional, també havia estat llegint pàgines del clàssic valencià.

No sé si és el primer any que la policia de l’estat participa en este acte. En qualsevol cas, crec que és un gest que interessa remarcar, perquè desgraciadament no sovinteja.

El fet que hi haja policies nacionals disposats a llegir públicament el Tirant ens informa que hi ha persones que pertanyen a la institució conscients que formen part d’una col·lectivitat i que volen participar, també, en les seues manifestacions culturals més rigoroses.

Com a membre d’un grup polític, el Bloc, que altres vegades ha denunciat la falta de sensibilitat envers els valencianoparlants d’alguns membres del cos, ara vull agrair el gest.

Si això són signes de nous temps, benvinguts. Cal donar l’enhorabona als qui els van convidar a participar i als qui van acceptar la invitació.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *