El govern municipal de Gandia pretén eliminar 55.000 € de les inversions als col·legis públics de la ciutat previstes per a 2009 i destinar-los a la compra de mobiliari per a la xarxa d’escoles infantils.

Des del Bloc no compartim, de cap manera, esta mesura. Òbviament, ens mostren favorables a l’equipament de les escoles infantils però entenem que no hauria de ser a costa de les inversions en els col·legis públics.

En els pressupostos municipals de 2009, la partida destinada a inversions en els col·legis públics era de 200.000 euros, dels quals només s’han emprat 145.000. Des del govern municipal s’ha assegurat que este retall ha estat basat en un acord amb les direccions dels col·legis que, diuen, no han manifestat cap necessitat en els seus centres.

El Bloc dubtem d’esta afirmació: qualsevol pot comprovar que els nostres col·legis necessiten de xicotetes reparacions i no ens podem creure que renuncien voluntàriament a quasi 10 milions de pessetes.

Per això, el Bloc es posarà en contacte amb els col·legis públics de la ciutat per comunicar-los esta decisió municipal que no sembla anar en el camí anunciat d’uns pressupostos socials, a no ser que no consideren l’educació i el manteniment dels centres educatius com una aposta social.

És deplorable que amb un pressupost de més de 100 milions d’euros, l’única solució que hagen trobat per equipar les escoles infantils siga llevant-li 55.000 euros (un 25% del que hi havia previst) als col·legis públics, amb l’argument, difícilment creïble, que no necessiten res.