Els nacionalistes, que ja advertien d’este possible problema, no accepten que el Govern Municipal haja optat per la solució més avantatjosa per a l’empresa i la més costosa per als gandians: 12 milions d’euros.
Lamenten que el PSOE i la Plataforma de Gandia hagen optat per una operació sense precedents, que perverteix les condicions del concurs per a l’adjudicació i que ha estat conseqüència de la intenció de l’empresa urbanitzadora de modificar, de manera il·legal, les condicions per als propietaris. Una operació que obliga l’ajuntament a especular amb els terrenys i que es formalitza en un conveni que, des del primer dia, s’està incomplint.
El portaveu del Grup Municipal del Bloc-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Josep Miquel Moya s’ha preguntat aquest matí a Gandia “perquè no han gaudit d’eixe tracte també el 8,2% d’empresaris autònoms que s’han hagut de donar de baixa en la nostra ciutat per problemes de liquidesa com el d’esta empresa urbanitzadora?”
Per a Moya, “donar compliment al PAI, no és injectar des de l’Ajuntament a l’empresa adjudicatària de la urbanització perquè no perda els seus beneficis, és a dir, propiciar una ajuda a una empresa amb problemes de liquiditat, que té tots els nostres respectes, però que, com diu la llei, va participar al seu “risc i ventura” en un concurs públic, les condicions del qual, ara, amb esta intervenció municipal, queden modificades”.
Moya també ha assegurat que hi havia moltes solucions i ha lamentat que este Govern Municipal haja apostat per la més avantatjosa per a l’empresa, ella continua tenint els seus beneficis, però la més onerosa per a les arques municipals. Una operació que, per a l‘empresa és la salvació a una dolenta (i no desitjada per nosaltres) situació econòmica particular i general, i per a l’ajuntament l’entrada a les portes de l’especulació, perquè per a que l’operació siga rendible (i això és precisament el que argumenten) hauran de vendre més car que han comprat.
Per acabar, el regidor nacionalista s’ha preguntat, si la situació econòmica hagués segut favorable a l’empresa i esta hagués obtingut més beneficis dels previstos, hagués repartit amb els propietaris o a l’ajuntament?, clarament no. És per això que segons Moya, en una ciutat que lidera el rànquing del País Valencià de desaparició d’autònoms, i on moltíssims autònoms es troben en problemes de liquiditat, lamentablement no es veuen per a ells propostes tan apetitoses com esta: 12 milions d’euros. Als nacionalistes no els estranya que este siga el model de gestió que Alarte vol per al País Valencià, és el model de gestió que fa temps està implantant el PP. Gandia, 03 de febrer de 2010