En un moment en què es demana a la ciutadania esforços per ajudar a eixir de la crisi, els econacionalistes entenen “que també se l’ha d’escoltar abans de mamprendre una inversió que, tot plegada, pot arribar als 40 milions d’euros i que ens pot costar entre 2 i 3 milions anuals”.

La nostra Carta de Participació Ciutadana, en el seu Títol Quart, preveu la possibilitat d’una consulta popular i la Federació Local d’Associacions de Veïns està d’acord amb la idea.

Demanen a la Generalitat Valenciana que suspenga la licitació anunciada. “Però suposem que no tindrà cap problema en fer-ho ja que ha manifestat el seus dubtes sobre la viabilitat econòmica i funcional del projecte”.

El BLOC-Verds recorda que la Generalitat també té part de responsabilitat i, per això, suposen que no tindrà inconvenient en suspendre la licitació i, si la consulta popular ho ratifica, negociar el canvi dels diners que li corresponen a Gandia dins del Pla Confiança per altres projectes.

JOSEP M MOYA: “El projecte actual produirà un impacte irreversible i tindrà conseqüències en el trànsit, allà per on passe, com a l’Avinguda del Grau o la Carretera del Grau, on s’han d’estretir els carrils i no sembla massa compatible ni amb el carril bici ni amb el carril bus. Suposarà la pèrdua d’un espai de vianants a la ciutat, el carrer del Tossal. També crearà un impacte visual amb la catenària aèria (perquè encara hi ha trams on s’ha mantingut) A més d’un pas enrere en la connectivitat amb la Platja perquè no està resolt el xoc de competències amb la concessió de la Marina. I suposarà una càrrega econòmica anual que ens sembla que, en estos moments, no estem en condicions d’assumir: vull recordar que l’estudi de viabilitat presentat per al tram del que disposem de projecte (des del Carrer Tossal fins el Centre Social del Grau) plantejava ja un dèficit d’explotació de quasi 1 milió d’euros anuals i això que l’escenari es feia en base a una previsió quasi inversemblant de dos milions d’usuaris (pagant) a l’any”.