El BLOC demana un gran pacte polític sobre la marjal

Des del Bloc volem manifestar el nostre acord amb la proposta realitzada pel govern municipal d’iniciar la compra de terrenys protegits de la marjal.

No debades esta ha estat sempre la nostra proposta al respecte des de fa molts anys i sempre l’hem considerada com l’única via per evitar problemes i tensions i que, sens dubte, eliminarà molta pressió per a la redacció de l’imprescindible Pla d’Usos, un document essencial que du un considerabilíssim retard.

Perquè la redacció d’un Pla d’Usos i de Regeneració, és l’objectiu final i la compra de terrenys, un instrument.
Per al Bloc és necessari, tot i això, que esta proposta siga fruit d’un pacte de ciutat entre els distints grups polítics i, per suposat, que compte amb el vistiplau dels propietaris.

La preservació de la marjal no es farà bé si es fa a esquenes dels llauradors propietaris. Però tampoc si no hi ha un gran acord que, d’una banda li traga càrrega política a l’assumpte i, d’una altra, el faça possible ara i en el futur.
Nosaltres coneguérem les intencions del govern en la reunió del Consell d’Administració d’Iniciatives Públiques i, immediatament, tendírem la mà a l’alcalde per possibilitar eixe pacte i per evitar que el debat sobre la marjal torne a constituir, com sempre, un tema electoralista, que apareix cada vegada que hi ha eleccions.

Nosaltres considerem que la compra de terrenys a la marjal, una acció que des del Bloc sempre s’ha considerat imprescindible, hauria de ser prioritàriament amb diners en efectiu.

L’alternativa d’obtenir-los a canvi de drets urbanístics no ens il·lusionava, sobretot si eixos drets s’atorgaven en futures reclassificacions.

Però acceptem l’oferiment de sòl urbà ja classificat, com és el cas de Sanxo Llop, perquè no suposa un augment del sòl urbanitzable i perquè és una possible eixida per als milers de metres quadrats que l’Ajuntament té en eixe sector, arran de la compra a l’urbanitzador per més de 12 milions d’euros, després de la polèmica suscitada al respecte.
Des del Bloc, per tant, reclamen que, amb la major brevetat possible, es convoque una reunió de tots els grups politics amb la presència del Sindicat de Regants de la Marjal per tancar eixe acord i començar la seua gestió, com a primer pas per encetar la redacció del Pla d’Usos i Gestió de la Marjal, amb les necessàries actuacions de preservació i regeneració de l’espai i la seua posada en valor mediambiental i turístic.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *