Reclamen un acord entre l’Ajuntament i la Generalitat perquè l’edifici de l’hospital es destine a malalts crònics, un centre de salut per al barri i serveis per a les associacions socio-sanitàries de la ciutat, una vegada s’inaugure el nou centre hospitalari.

Els econacionalistes han presentat mocions al consistori i han preguntat a les Corts al respecte, sense que s’hagen produït converses formals entre les dues administracions.

Els regidors del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia, Josep M Moya i Facund Puig i la secretària local del BLOC, Lorena Milvaques es tornaren a reunir ahir amb representants de diverses associacions socio-sanitàries de la ciutat (Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, Associació de Disminuïts Psíquics de la Safor, de Disminuïts Físics, Fundació Espurna, Proyecto Hombre, Mosaic i AFISAVALL) per fer un seguiment de la seua situació, problemes i inquietuds. Però, sens dubte, el tema que més va centrar les preocupacions és el futur de l’actual edifici de hospital Francesc de Borja de Gandia una vegada finalitze la construcció del nou centre sanitari, prevista per a principis de 2012.

I és que tots els assistents insistiren a la necessitat que a l’edifici s’ubique un hospital de crònics, un centre de salut per al barri de Roís de Corella, així com instal·lacions i serveis per a les diferents associacions socio-sanitàries de la ciutat. Una qüestió que ve reclamant-se des que s’anunciara la construcció del nou hospital, la darrera legislatura i que compta també amb el recolzament dels sindicats hospitalaris.

El BLOC-Verds va recordar que ha presentat “mocions al respecte, hem preguntat a l’alcalde en molts plenaris i fins i tot ens hem dirigit al conseller de sanitat, a través dels nostres diputats de Compromís a les Corts Valencianes. Però, encara no hem aconseguit que les dues administracions implicades es senten a parlar i arriben a un acord sobre un assumpte tan fonamental”.

És per això, i davant els rumors que l’edifici podria enderrocar-se per a construir habitatges o un centre comercial… que tots els assistents acordaren redactar un manifest conjunt per a exigir a les dues administracions implicades que inicien les negociacions quan més prompte millor per establir el futurs usos socio-sanitaris de l’actual edifici de l’hospital Francesc de Borja.