Els econacionalistes consideren que eren sensates, d’interés per a la col·lectivitat, fàcilment incorporables i gens costoses econòmicament, “com els passos inferiors dels camí de la Torre dels Pares o l’accés a Rafalcaid, l’eliminació del mur, les pantalles acústiques i la rotonda de Venècia”.
Tot i això, agraeixen al Ministeri de Medi Ambient que, almenys, s’hagen acceptades les del pont de la desembocadura del Serpis i del Camí del Comte.

AL·LEGACIONS ACCEPTADES
– La primera, compartida amb Arc de Mig Punt, està relacionada amb el Camí de l’Hort del Comte, que és continuació de l’Assagador de la Dula, una via pecuària i, per tant, protegida per la llei, i, segons molt estudis, entre ells els de Conselleria, part de la Via Dianium, un ramal secundari de la Via Augusta.55772>
– La segona de les al·legacions acceptades, i que fou aportada des del moviment ecologista, fa referència a les característiques del pont sobre el riu Serpis. Així, s’obliga a modificar la il·luminació per a que no afecte de manera directa al llit del riu per les possibles conseqüències per als peixos, així com l’eliminació dels bàculs aeris per les conseqüències sobre les aus. També s’obliga a mesures de control i correctores per garantir la qualitat de l’aigua en la fase de construcció del pont.

AL·LEGACIONS REBUTJADES
– No han considerat convenient la construcció de passos inferiors per garantir la continuïtat del camins de la Torre dels Pares o el d’accés al barri de Rafalcaid, una al·legació que compartien amb l’Associació de Veïns. “I no entenem esta desestimació perquè la demanda no implica cap modificació sensible del projecte i suposa un gran benefici, tant per a Rafalcaid com per a nombrosos llauradors de la zona que, ara, hauran de desplaçar-se quasi 500 metres”
– I, finalment, tampoc s’han atès les al·legacions referides al barri de Venècia. Concretament el mur de contenció de la carretera, que ja ens han aclarit que tindrà una altura entre 0,4 i 1,7 metres i serà per tant una barrera visual ben ostensible. Així mateix, no contempla inicialment pantalles acústiques. “I, per suposat, diu, amb total claredat, que la famosa rotonda és objecte de la present actuació. És a dir, que hi haurà rotonda.“
JOSEP M MOYA: “Sabem que tant l’alcalde com el president de la junta de districte han eixit ràpidament a dir que tenen la paraula que no s’executarà. I nosaltres diem: i no és més fàcil eliminar-la i estan els veïns tranquils? Tan fiable és, almenys en este tema, la paraula de l’alcalde? Recordareu que també va dir, per exemple, que no calia estudi d’impacte ambiental en el tram de l’hospital. Nosaltres pensem que, en este tema, continuen enganyant als veïns de Venècia”.