Marcel·lí Giner, Emili Selfa, Cebrià Molinero i Bernat Rodríguez (publicat a Levante-EMV Ed. La Safor).

En un article publicat a este diari, la coneguda i estimable escriptora i ex regidora del PSOE local, Àngels Moreno, ens feia la raó i ens renyava com a xiquets per les crítiques dirigides a Orengo, emeses en la roda de premsa convocada pel Bloc per tal de presentar els darrers llocs de la seua llista electoral a les properes eleccions locals i escenificar el suport a la mateixa de la gran part dels seus anteriors regidors. Al seu article, titulat “Migracions”, feia referència al canvi de persones d’un partit a l’altre i es sorprenia de la “resposta del Bloc davant el fitxatge per part de Orengo de Jesús García”, afirmant que “pensava que el BNV era gent adulta i seriosa i que s’hagueren reprimit la contrarietat o la decepció, en lloc de donar solta a una enrabiada més aviat pròpia de xiquets de primària quan els furten la pilota”. Fins i tot, afirmava, “en la meua ignorància supina estava convençuda que ni la formació nacionalista ni el seu candidat necessitaven d’eixa classe de recolzaments tan coercitius i cutres per tal de reivindicar els seus valor irrefutables”.

Val a dir que tot l’article es fonamenta i respon al fet suposat que la roda de premsa fou orquestrada pel Bloc com una resposta “al fitxatge” de Jesús Garcia, la qual cosa és completament falsa, com ho hagués pogut comprovar l’autora de l’article davant els mitjans de comunicació convocats, entre els quals el diari on escriu, ja que la roda de premsa a que fa referència venia preparant-se feia setmanes i va ser convocada, primer, per al dia 8 de febrer, sent desconvocada la nit anterior per malaltia d’un dels participants i ajornant-se per al dimarts següent. A més, en eixa intervenció, cap dels exregidors vam fer el més mínim comentari sobre Jesús Garcia. Només el cap de llista del Bloc, Josep Miquel Moya, es va referir i a preguntes dels periodistes.

Però, si no ho hem entés malament, la Sra. Moreno dubta de la nostra legitimitat per donar suport públicament a la llista de la que formem part. Sembla que és així com tradueix la paraula “democràcia”. Ella pot pontificar i beneir totes les accions d’Orengo cada setmana i nosaltres no el podem criticar, ja que això li sembla “coercitiu i cutre”. Ella pot formar part del grup d’assessors electorals d’Orengo i manifestar-ho públicament però nosaltres no podem fer palés el nostre orgull de formar part de la llista electoral del Bloc, ja que això li sembla “innecessari”.

Si que és cert que les paraules del nostre candidat han donat lloc a malinterpretacions, potser interessades, que va intentar desfer en un article titulat “Un aclariment just i pertinent” publicat el mateix dia i al mateix diari del de la Sra. Moreno, de qui esperem també una rectificació. Perquè, efectivament, l’ètica no la vénen a la plaça. Ella bé que ho sembla saber, això.