Es tracta d’un programa de respir familiar en el domicili, depenent de la Generalitat, per a cuidadors habituals de persones discapacitades que venia oferint-se des de l’any 2006 i proporcionava entre 8 i 12 hores setmanals de respir a més de 23 famílies.

El BLOC-Verds presentarà una nova moció al pròxim Ple, per denunciar la situació i perquè l’Ajuntament de Gandia es faça càrrec d’este servei.

El passat 11 de febrer, el BLOC-Verds va denunciar públicament que l’Institut Valencià de l’Atenció als Discapacitats i Acció Social (IVADIS), organisme públic que depén de la Generalitat Valenciana, dedicat a l’atenció de persones amb discapacitat psíquica, havia tancat pràcticament el programa anomenat “IVADIS Contigo”. Este era un programa de respir familiar en el domicili per a cuidadors habituals de persones discapacitades que venia oferint-se des de l’any 2006 i proporcionava entre 8 i 12 hores setmanals de respir a més 23 famílies amb persones discapacitades.

Recordeu que en el moment àlgid del programa hi treballaven a Gandia 5 persones. El programa estava atés a Gandia per l’empresa Dignitas, SL, que va haver de suspendre’l perquè IVADIS, la Generalitat al cap i a la fi, no li pagava.

Cal recordar que la denúncia pública dels econacionalistes va ser traslladada al Ple de l’Ajuntament de Gandia en forma d’una moció que va ser presentada el dia 3 de març i que va ser aprovada amb els vots de tots els grups, excepte del Grup Popular.

Durant les denúncies realitzades pel BLOC, la Generalitat va respondre amb evasives i va afirmar que si els usuaris havien deixat de percebre el servei era perquè s’havien acollir a altres recursos de l’administració.

Durant la resposta de l’administració, una representació de les treballadores de Dignitas i de les famílies afectades es va posar en contacte novament amb El BLOC per denunciar la retallada que inicialment la formació política havia denunciat i per a manifestar que les raons apuntades per la Conselleria no són més que excuses per a disfressar una retallada més dels fons dedicats a l’atenció dels més desfavorits, en este cas, persones amb discapacitat.

Juntament Facund Puig, regidor del BLOC-Verds a l’Ajuntament de Gandia han comparegut aquest matí: Sacramento Villar, mare de xiquet autista i hiperactiu que rebia l’ajuda des del 2007; Irina Petrova, mare d’un xiquet en cadira de rodes; Maite Álvarez, Treballadora Social acomiadada sense ‘finiquito’ i sense cobrar; Amparo, mare d’un xiquet paràlisi cerebral, que gaudia del servei des de 2006; Rosalia Alfaro, treballadora de Dignitas, a la qual li deuen quatre mesos de sou.

Puig ha anunciat la presentació d’una moció al pròxim Ple, per denunciar la situació i perquè l’Ajuntament de Gandia es faça càrrec d’este servei.