Abans que este projecte, que encara està enlaire, siga ja irreversible.

Arrel de l’aprovació de la proposta d’adjudicació de la Fase II del tramvia a l’única oferta presentada, Josep Miquel Moya, candidat a l’alcaldia pel BLOC-Iniciativa-Verds, aquest matí ha fet una sèrie de declaracions, entre les quals cal destacar que: “la sorpresa de hui a la Mesa de Contractació ha estat que tot el que consta a l’oferta presentada, està supeditat en un posterior Pla Director que haurà de ser aprovat per l’Ajuntament amb el vistiplau de l’empresa adjudicatària”.

Per tant, Moya ha afegit que no se sap si el traçat definitiu serà el que planteja l’empresa, si hi haurà finalment catenària aèria, quina serà la freqüència de pas, ni quines seran les aportacions econòmiques definitives de l’ajuntament.

Al mateix temps, el projecte definitiu, haurà de complir els tràmits establerts en la nova Llei de Mobilitat, que entrarà en vigor el dia 25, i amb la qual este projecte concret de tramvia no seria possible, perquè, entre altres coses les concessions seran ja de 15 anys i no de 50, com està previst.

Així des del Bloc es reitera la petició de sotmetre este projecte a un referèndum ciutadà, una vegada redactat eixe Pla Director, ja que des del govern s’han fet determinats anuncis que no són certs (amb costosos fullets a colors) per intentar minimitzar el rebuig del ciutadà.

Per tot açò l’actual proposta, si no es modifica, és inassumible. Entre altres coses, es parla de:

· La modificació de l’ample de via del projecte que està licitant la Generalitat

· Traçat per primera línia de platja, amb catenària inclosa

· Freqüències de pas de 20’ i no de 15

· Preu del bitllet de 1,25 €

· I una aportació municipal de 4,3 milions d’euros durant els 50 anys de la concessió
Per al BLOC no són condicions sensates i s’esperarà eixe Pla Director per veure si es modifiquen i sobretot quines conseqüències econòmiques tenen.

Per aquest motiu en estos moments no podem intuir quin serà el futur projecte, què passarà amb la fase I que ha de licitar la Generalitat, si tindran els dos projectes els mateixos amples de via, perquè la proposta de l’empresa és diferent a del propi ajuntament que li va enviar a la Generalitat.Ni tampoc es coneix què pagarem, si 4,3 milions o més.

Per concloure, Moya ha destacat: “fa la sensació que ens hem afanyat molt per sortejar la Llei de Mobilitat i que hi ha tantes coses en l’aire que les condicions finals poden no tindre res que veure amb les actuals, per la qual cosa tornem a demanar eixa Consulta Popular”.