Per als econacionalistes són unes dades “esgarrifoses” que demostren la pèssima i irresponsable gestió econòmica del govern del PSOE-Plataforma, “totalment dissociada de la realitat i que, entre altres coses, ha entregat el govern de la ciutat al PP”. Veieu el vídeo.

Volen saber què anava a fer Orengo per pagar els 63 milions d’euros que deu a proveïdors o retornar la ràtio d’endeutament al 110% legal. També s’interessen pel que pensa fer el PP. El BLOC-Verds Compromís s’ofereix a analitzar la situació conjuntament amb tots els grups polítics i veure quines mesures s’han de prendre.
____________
Algunes dades:
– En la legislatura, “mentre se’ls venia impúdicament el contrari i es lloaven les bonances de la gestió”, tots els exercicis s’haurien d’haver tancat realment en negatiu:
– 1,4 milions en el 2007
– 13 en el 2008
– 22,5 el 2009
– 21 el 2010
Per a un acumulat de 58,1 milions
____________
– Tenim una ràtio d’endeutament del 155%, quan el límit legal és del 110.
– A mitjan d’any, tenen executat ja, és a dir, s’han gastat, el 80% del pressupost.
– Devem a proveïdors, amb factures reconegudes o pendents de consignació pressupostària ni més ni menys que 63,1 milions d’euros, que afegir als 118 milions de deute dels préstecs a llarg i curt termini.
– I això sense comptar les empreses públiques, una de les quals, la d’esports, ha tingut pèrdues superiors al 50% del seu capital fundacional i, per a no dissoldre-la legalment, l’ajuntament li ha perdonat un préstec.
JOSEP M MOYA: “Sospitàvem la magnitud del desgavell, però no per això ha deixat de sorprendre’ns la irresponsabilitat i ens preguntem com és possible haver arribat tan lluny. És evident, però, que desgraciadament teníem raó i que ens han estat mentint a tots. No esperem que se’ns demane disculpes a nosaltres però no estaria de més que es demanaren a la ciutadania”.